Vranje slavi oslobođenje u Velikom ratu: Povelja 4. OKTOBAR generalu Simoviću

Lokalne vesti - Ponedeljak 30.09.2019 - 11:20

Udruženje potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije – Okružni odbor Vranje u saradnji sa Gradskim odborom iz Vranja i Opštinskim odborima u Vladičinom Hanu i Surdulici priredio je program obeležavanja 101. godišnjice oslobođenja Vranja, Vladičinog Hana i Surdulice u Prvom svetskom ratu.

Slave Vranje, Vladičin Han i Surdulica FOTO: Promo Slave Vranje, Vladičin Han i Surdulica FOTO: Promo
Dan oslobođenja Vranja, 4. oktobar biće obeležen u petak služenjem parastosa poginulim vojnicima i civilima u 11 časova kod Spomen-kosturnice na Šapranačkom groblju u Vranju i Svečanom akademijom koja se organizuje u 19 sati u sali Doma vojske Srbije u Vranju.
 
Ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Gradskog odbora Udruženja potomaka ratnika Vranje i grada Vranja, povelje "Četvrti oktobar" je komandant Kopnene vojske Srbije, general-potpukovnik Milosav Simović, koji će prisustvovati uručenju priznanja.
 
Dan oslobođenja Vladičinog Hana, 5. oktobar biće obeležen u subotu služenjem parastosa poginulim vojnicima i civilima u 11 časova kod krsta u Gradskom parku u Vladičinom Hanu i Svečanom akademijom koja se organizuje u 19 sati u sali Doma kulture Vladičin Han.
 
Ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Opštinskog odbora Udruženja potomaka ratnika iz Vladičinog Hana i opštine Vladičin Han, povelje "Peti oktobar" je Policijska stanica Vladičin Han.
 
Dan oslobođenja Surdulice, 6. oktobar, biće obeležen u nedelju služenjem parastosa poginulim vojnicima i civilima u 11 časova u hramu sv. Đorđa u Surdulici.
 
U 12 časova u planirano je otvaranje izložbe vranjskog Arhiva i Muzeja „Slike iz života pod okupacijom“ u holu Surduličkog kulturnog centra.
 
Svečana akademija je planirana za 19 sati u sali Surduličkog kulturnog centra.
 
Ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Opštinskog odbora Udruženja potomaka ratnika iz Surdulice, povelje "Šesti oktobar" je gospodin Milovan Drecun koji će prisustvovati uručenju priznanja.
 
U programu Svečanih akademija u Vranju, Vladičinom Hanu i Surdulici nastupiće Vojni orkestar iz Niša.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
bugarin
30.09.2019. , 14:00
Dolazimo da pocistimo malo