Vranje: Sudovi prešli na rad u režimu iz perioda VANREDNOG STANJA

Lokalne vesti - Sreda 01.07.2020 - 11:52

Osnovni, Viši i Prekršajni sud u Vranju će od danas preći na režim rada koji je primenjivan u periodu vanrednog stanja u Srbiji, saznaje OK Radio.

Rade se samo hitni slučajevi FOTO: D. Ristić/OKRadio Rade se samo hitni slučajevi FOTO: D. Ristić/OKRadio
Zaključkom Visokog saveta sudstva od utorka, 30. juna, na svim teritorijama ge je uvedena vanredna situacija, portrebno je da se rad sudova organizovati u skladu sa preporukama Ministarstva pravde od 17. marta.
 
Prema toj preporuci, sudovi ne zakazuju niti održavaju suđenja, već se rade samo hitni slučajevi, dok radno vreme ostaje nepromenjeno.
 
Osnovni sud u Vranju zatvoren je 18. marta odlukom Kriznog štaba za suzbijanje i sprečavanje širenja korona virusa na teritoriji grada Vranja nakon što je utvrđeno da je jedan od sudija oboleo od Covid-19.
 
To je bio prvi potvrđeni slučaj obolevanja o ove bolesti u Vranju.
 
Nakon dezinfekcije zgrade i drugih predviđenih mera, Osnovni sud je počeo sa radom u režimu vanrednog stanja 13. aprila.
 
Grad Vranje uveo vanrednu situaciju u ponedeljak, 29. juna, nak preporuku Gradskog štaba za vanredne situacije.
 
Ova mera je usledila zbog ocene ZZJZ Vranje da je epidemiološka situacija na teritoriji Pčinjskog okruga i grada Vranja nestabilna i teška, jer je došlo do inficiranja i obolevanja velikog broja sporadičnih slučajeva, koji su se proširili na porodična epidemijska javljanja.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: