Vranje u programu REFORME POREZA na imovinu

Lokalne vesti - Četvrtak 07.12.2017 - 09:38

Grad Vranje na osnovu evaluacije prema postavljenim kriterijumima za odabir partnerskih jedinica lokalnih samouprava i odluke Upravnog odbora Programa reforme poreza na imovinu, biće jedan od 45 u Srbiji koji će biti podržan kroz Program MED 2.

Cilj što efikasnija naplata poreza. Foto: OK Radio Cilj što efikasnija naplata poreza. Foto: OK Radio

To podrazumeva da će se u narednom periodu još efikasnije raditi na naplati poreza na imovinu i podsticanju učešća građana u donošenju odluka o investiranju prikupljenog poreza.

Efekti realizacije ovog programa su delotvornije upravljanje registracijom imovine i prikupljanjem poreza na imovinu, i neposrednija saradnja jedinica lokalnih samouprava i građana o pitanjima prikupljanja i korišćenja poreza na imovinu, što će dovesti do povećanja kvaliteta usluga i ulaganja u infrastrukturu, najavljuju iz gradske uprave.

Grad Vranje pretpostavlja da 25 odsto  građana nisu u poreskoj bazi lokalne poreske administracije, kao i da postoji razlika u evidenciji nepokretnosti i realnog stanja na terenu.

S toga će se u narednom periodu izvršiti popis nepokretnosti.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: