Vranje u ŠARENICI na RTS-u (FOTO)

Lokalne vesti - Subota 24.03.2018 - 01:43

Kulturno i muzičko nasleđe Vranja biće predstavljeno u nedelju u popularnoj emisiji „Šarenica“ na RTS-u.

Veselo na snimanju Veselo na snimanju "Šarenice" FOTO: TO Vranje
U nedelju, 25.marta u terminu od 9 do 11 časova, gosti popularne „Šarenice“ biće Vranjanci koji će predstaviti duh, tradiciju i kulturu svog grada.
 
Kako bi naš grad bude što raznovrsnije i bogatije prezentovan, organizacije se prihvatila Turistička organizacija (TO) Vranja.
 
- Kroz igru, muziku i pesmu biće predstavljeno bogato kulturno i muzičko nasleđe grada, ali i prikazan način kako Vranjanke već godinama čuvaju stare zanate od zaborava i podsećaju nas na vrednosti koje moramo da čuvamo.
 
Glumac Dragan Stanković će podsetiti gledaoce na Boru Stankovića, na „Koštanu“, a biće reči i o bogatoj vranjskoj kuhinji - kažu iz TO Vranje.
 
„Šarenica“ je emisija kolažnog tipa koja se emituje subotom i nedeljom na prvom programu RTS-a
 
Čitav ovaj televizijski nastup na javnom servisu, najava je za predstojeću manifestaciju „Dani Vranja u Beogradu“, 31.marta, kažu iz TO Vranje.
 
Pored predstavnika TO Vranje, Udruženja Vranjanaca u Beogradu „Žuto cveće“, gosti su i vokalni solisti iz Vranja, duvački orkestar Stefana Mladenovića, glumac Dragan Stanković, predstavnik „Gradske meane“, KUD „Vrelac“ iz Vranjske Banje, pletilje, stari Vranjanac Toma Vlajinac i drugi.
 
U fotografijama koje objavljujemo, možete pogledati detalje sa snimanja emisije.
 
     
    
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: