Vranje: Udomljena i poslednja IZBEGLICA

Lokalne vesti - Petak 17.01.2020 - 12:01

Grad Vranje objavio je konkurs za dodelu stanova na privremeno korišćenje izbegličkim porodicama iz privatnog smeštaja sa područja grada.

Gradska većnica Danijela Milosavljević FOTO: D. Ristić/OK Radio Gradska većnica Danijela Milosavljević FOTO: D. Ristić/OK Radio
Kako saznaje OK Radio, dodeljuje se jedan stan u zgradi u ulici Dobrivoja Stevanovića, na privremeno korišćenje, izbegličkim porodicama iz privatnog smeštaja sa područja grada Vranja.
 
Radi se o izbeglim licima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, dok prognanici sa Kosova i Metohije imaju status interno raseljenih lica.
 
Prema rečima gradske većnice za socijalna pitanja Danijele Milosavljević, konkurs je raspisan jer je jedan od stanova u “izbegličkoj zgradi” ostao upražnjen nakon što su se korisnici vratili u svoje domaćinstvo u Hrvatskoj.
 
- U našoj evidenciji imamo samo jednu ženu koja je ostala bez rešenog stambenog pitanja.
 
Ona ispunjava sve uslove, a i narušenog je zdravlja, tako da bi trebalo da rešimo i njen stambeni problem, čime će, zvanično, sva izbegla lica na teritoriji Vranja biti konačno udomljena – kaže većnica.
 
Milosavljevićeva, svakako, ostavlja mogućnost da se još neko javi tokom konkursa, zbog čega se sprovodi standardna procedura koja predviđa podnošenje zahteva sa odgovarajućom dokumentacijom u pisarnici grada Vranja u roku od osam dana od dana objavljivanja konkursa.
 
Danijela MIlosavljević ističe da su sva lica sa evidencije izbeglica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine na teritoriji grada Vranja našla svoj dom uz pomoć lokalne samouprave i republičkog Komeserijata za izbegla i raseljena lica.
 
- To se radilo po programima dodele stanova, kupovine seoskih domaćinstava ili donacije građevinskog materijala za one koji su sami gradili svoje domove – podseća većnica.
 
Prema zvaničnim podacima povereništva Komeserijata za izbegla i raseljena lica, na teritoriji našeg grada je tokom ratova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, prihvaćeno oko 20.000 izbeglih lica, od kojih je manji deo odlučio da ostane u ovom kraju.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Zora Stevic
20.01.2020. , 15:05
Netačno potpuno netačno čista laž. Ja sam 24 god u Vranju i zahvaljujuci g.Zorici Peric šetana sam tamo amo po Vranju sa sinom koji je tad imao 4 god. Kad god sam pokušala da podnesem zahtev za stan odbijana sam iz meni nepoznatih razloga. Ako je poslednja kao što ste objavili mene zanima koja sam ja pretposlednja ili potposlednja. Poz od izbeglice.