Vranje zapošljava 17 lekara za potrebe ZC - a

Lokalne vesti - Četvrtak 05.04.2018 - 11:59

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i direktor Zdravstvenog centra Dragan Veličković potpisali su ugovor o finansiranju zapošljavanja 17 lekara na određeno vreme.

Sa potpisivanja ugovora. Foto: S.Tasić/OK Radio Sa potpisivanja ugovora. Foto: S.Tasić/OK Radio

Za ove potrebe budžetom Vranja je predviđeno 12 miliona dinara, najveći broj lekara biće angažovan u ruralnim mestima, u tamošnjim ambulantama i zdravstvenim stanicama.

Gradonačelnik Milenković pojašnjava da je ovo pomoć lokalne samouprave kako bi se zdravstvena zaštita učinila dostupna u svim područjim ana teritoriji Vranja.

- Nakon svih konsultacija oko nalaženja pravnog osnova za finansiranje ovog projekta, krećemo i njegovu realizaciju u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Na ovaj način mi ćemo ugovor o privremenim i povremenim  poslovima do kraja godine zaposliti 17 lekara.

Ambulante u seoskim mesnim zajednicama su zbog deficita kadrova ili zatvorene ili rade samo jednom nedeljno, a mi na ovaj način želimo to da promenimo.

To je i deo strategije poboljšanja javnog zdravlja za grad Vranje, koju smo ranije usvojili
- navodi Milenković.

On dodaje da je planirano i da u ambulantama  budu otvorene i apoteke.

Dragan Veličković, direktor ZC Vranje, ukazao je da je ova ustanova imala veliko razumevanje gradonačelnika i njegovog tima, i napomenuo da je ovo primer koji bi trebalo da slede i ostale lokalne samouprave u Srbiji.

- Reč je o društvenoj odgovornosti, jer je pružena šansa mladim ljudima da steknu iskustvo, usavršavaju se i ostanu ovde.

Osim u selima i prigradskim naseljima, lekari će biti angažovani i u Hitnoj pomoći i Službi kućnog lečenja
- kaže Veličković.

Gradski većnik za zdravstvo Miroljub Stanković, istakao je da je realizacija ovog projekta ispunjenje obećanja koje je gradonačelnik dao prilikom preuzimanja funkcije.

- Poboljšaćemo primarnu zdravstvenu zaštitu, a uspećemo uz pomoć države i partnerskih organizacija da završimo i Hirurški blok, što je od ogromnog značaja za sve građane - najavio je Stanković.

Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Vranju na posao čeka oko 50 lekara.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: