Vranjogorje: Verski turizam i program obilaska lokaliteta

Lokalne vesti - Sreda 27.09.2023 - 12:06

Putem GIS Vranje GeoPortala možete lako pretraživati i pregledavati prostorne podatke o verskom objektima na teritoriji grada.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
Njihovim mapiranjem ali i povezivanjem, formirane su ture koje predstavljaju osnovu za razvoj verskog turizma Vranja, kao područja sa velikom koncentracijom crkvi, manastira, crkvišta i manastirišta. Tematska karta, takođe, promoviše mesto koje je posebno naznačeno na karti kao Vranjogorje.
 
Pored naziva i narativnih opisa objekata koji su preuzeti sa zvaničnog sajta Eparhije vranjske, karta sadrži i servisne informacije o pristupačnosti lokaliteta, koje se odnose na vrstu i orjentacionu širinu puta, kao i poziciju lokaliteta u granicama katastarskih opština.
 
Grupa “RGZ slojevi” pruža uvid u podatke iz katastra nepokretnosti: granice katastarskih opština na teritoriji grada Vranja, katastarske parcele, objekte, ulice i kućne brojeve.
 
Tematskoj karti možete pristupiti na adresi: https://www.gisvranje.org.rs/#/viewer/openlayers/1732
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: