Vranjske MOME UBAVE predstavljaju Srbiju u AZERBEJDŽANU

Lokalne vesti - Subota 05.05.2018 - 00:53

Sanja Petrov i Milica Janjić iz Vranja dobile su poziv da predstavljaju svoj grad i Srbiju na omladinskom muzičkom takmičenju u Azerbejdžanu.

Sanja Petrov i Milica Janjić FOTO: OK Radio Sanja Petrov i Milica Janjić FOTO: OK Radio
Takmičenje pod nazivom „Youthvision“ organizuje se po ugledu na „Evroviziju“, a održaće se po peti put u azerbejdžanskoj prestonici Bakuu od 20. do 26. maja.
 
Ovu manifestaciju organizuje Asocijacija azerbejdžanskih studentskih organizacija, kao svoj najveći međunarodni projekat.
 
Na dosadašnjim takmičenjima učestvovalo je 25 zemalja, a nagradni fond iznosi 6.000 dolara.
 
Milica Janjić je odabrana da bude srpski član međunarodnog žirija koji će odabrati pobednika takmičenja, dok će Sanja Petrov učestvovati na pratećim muzičkim manifestacijama.
 
- Plan je da međunarodnoj publici predstavim našu kulturu pevajući pesmu „Zbog tebe mome ubava“, za koju radimo aranžman.
 
Postoji i mogućnost da učestvujem i u zvaničnoj takmičarskoj konkurenciji, za šta je uslov prijavljivanje jedne autorske kompozicije i sada razmatram tu mogućnost.
 
U svakom slučaju, velika je čast i zadovoljstvo što ćemo Milica i ja predstavljati Vranje i Srbiju na jednoj velikoj međunarodnoj manifestaciji – kaže Sanja Petrov za OK Radio.
 
Sanja se pevanjem bavi dugi niz godina u horu vranjskog Pedagoškog fakulteta i kao solistkinja benda „Smoking barrels“, sa kojim često u klupskim nastupima zabavlja ljubitelje muzike u Vranju i okolnim gradovima.
 
Nastup u Azerbejdžanu, dakle, neće biti problem, ali dolazak u Baku možda i hoće.
 
- Sve troškove boravka i prevoza tamo snosi organizator, ali ćemo morati da se snađemo oko prevoza od Vranja do azerbejdžanske prestonice
 
Imali smo razgovore sa gradskim strukturama kako bi nam lokalna samouprava pomogla oko troškova prevoza i nadamo se pozitivnom ishodu – kaže Sanja Petrov.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: