Vranjski funkcioneri na VUKOVOM SABORU u Tršiću

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.09.2019 - 11:12

Vranje - U Tršiću, rodnom mestu Vuka Stefanovića Karadžića, podizanjem saborskih zastava i „Himnom Vuku" Stevana Mokranjca, završene su ovogodišnje svečanosti 86. Vukovog sabora.

Pešić i Đorđević u rodnom mestu Vuka Karadžića FOTO: vranje.org.rs Pešić i Đorđević u rodnom mestu Vuka Karadžića FOTO: vranje.org.rs
Ovoj tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Vranja Saša Pešić i gradski većnik Nenad Đorđević
 
Tradicionalni sabor se održava svake godine u septembru, u nedelju pred Malu Gospojinu u znak sećanja na Vuka Karadžića, velikana naše kulture. 
 
To je najveća manifestacija u Srbiji, po svom značaju i po masovnosti.
 
Od 1987. godine u saborskim svečanostima obeležavaju se veliki datumi u našoj istoriji i kulturi, a za glavnu predstavu uzimaju se dela pisaca, koji su i sami tvorci i čuvari jezika. 
 
Na završnoj svečanosti ovogodišnjeg 86. Vukovog sabora besedu je održao proslavljeni reditelj Emir Kusturica.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: