Vranjski IZVOR zatvara vlasotinačko leto

Lokalne vesti - Sreda 31.07.2019 - 12:47

Grupa Izvor iz Vranja, koja izvodi izvornu muziku na tradicionalnim instrumentima, održaće koncert u dvorištu Kulturnog centra Vlasotinca, u sredu 31. jula od 20.30, na zatvaranju manifestacije Leto u Vlasotincu, najavljuje Vranje News.

Izvor priprema materijal za drugi album FOTO: OK Radio Izvor priprema materijal za drugi album FOTO: OK Radio
Biće to poslednji u nizu sadržaja koje je za Vlasotinčane pripremio Kulturni centar, kao organizator manifestacije.
 
- Prošle sedmice smo imali nastup u Manastiru Draganac na Kosovu i Metohiji, na obeležavanju praznika Ikone presvete Bogorodice trojeručice.
 
Ovog leta imali smo i Vidovdanski koncert na Trgu Staniše Stošića u Vranju, nastupe na Vidovdanskim danima u Vladičinom Hanu, dva koncerta u Makedoniji, a očekuju nas još neki nastupi tokom avgusta i septembra.
 
Uporedo snimamo pesme za novi CD - navodi vokalna solistkinja Izvora Ivana Tasić Mitić za Vranje News.
 
Grupa Izvor postoji petnaest godina.
 
Snimila je jedan, a u pripremi je drugi CD, na kome će se naći tradicionalne numere iz Vranja i okoline, od kojih mnoge nikada nisu tonski zabeležene.
 
Pesme u izvođenju ove grupe našle su se na više kompilacijskih muzičkih izdanja širom Evrope.
 
U instrumentarijumu grupe su isključivo tradicionalni muzički instrumenti poput kavala, tambura, saza, tapana, bendira, tarabuke.
 
Izvor je odsvirao preko 250 koncerata širom Srbije, ali i u Makedoniji, Sloveniji, Grčkoj, Italiji, Francuskoj, Španiji, a najviše na Kosovu i Metohiji.
OK Radio, Vranje

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: