Vranjski JEFTINI STANOVI kod Pete škole

Lokalne vesti - Sreda 13.12.2017 - 08:56

Najverovatnija lokacija „jeftinih stanova“ za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju će biti kod O.Š. „Svetozar Marković“, potvrdio je za OK Radio gradonačelnik Slobodan Milenković.

Predlog će premijerki biti prosleđen na sledećem sastanku FOTO: D. Ristić/OK Radio Predlog će premijerki biti prosleđen na sledećem sastanku FOTO: D. Ristić/OK Radio

Izgradnja stanova za pripadnike Vojske Srbije, policije i Bezbednosno-informativne agencije najavljena je u ponedeljak, nakon prvog sastanka vladine Komisije za pripremu ovog predloga.

Sastanku, na kojem su definisane obaveze lokalnih samouprava, prisustvovao je i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Tema sastanka bila je i način finansiranja, rešavanje imovinsko-pravnih problema i određivanja odgovarajućih lokacija za izgradnju stanova za potrebe pripadnika sektora bezbednosti.

- Najverovatnija lokacija u Vranju će biti kod O.Š. “Svetozar Marković”, s obzirom na to da je ova lokacija definisana planskim dokumentom, što je najbitnije i komunalno opremljena.

Detalje ćemo ovih dana razmotriti sa Zavodom za urbanizam i predlog ćemo predstaviti na sledećem sastanku Vladine komisije
– rekao je Milenković.

Kako je najavila premijerka Vlade Ana Brnabić, gradnja „jeftinih stanova“ bi trebalo da počne na proleće.

Ona je objasnila da će do 15. januara biti određene lokacije, način finansiranja, uslovi kupovine, rešeni imovinsko-pravni odnosi i predlog načina raspodele i uslova kupovine.

Prema tim najavama, cena kvadrata u Vranju bi mogla da bude ispod 500 evra.

Inače, cena kvadratnog metra stanova u našem gradu kreće se u rasponu od 600 do 650 evra.

Ukoliko ovaj projekat bude uspešan, premijerka je najavila da će se po istom modelu graditi stanovi i za mlade bračne parove i naučnike.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: