Vranjski političari - uspešne kafedžije

Lokalne vesti - Sreda 17.10.2012 - 14:26

Sve više lokalnih političara ulazi u najunosniji vranjski biznis, otvaranje kafana i kafića.

Kafići u Brankovoj Kafići u Brankovoj
Jedan od onih koji smatraju da se i u jednom i u drugom poslu može biti uspešan je gradski većnik Branimir Stojančić. On drži kafić "Sirijus" u Brankovoj, i kaže da se ugostiteljstvom bavi iz ličnog zadovoljstva, a ne zbog zarade.
 
- Kafedžija sam iz zadovoljstva, ne zbog imidža, iako ga neki grade i na ovaj način. Ulaganja su velika, pa se zarada i ne oseća – kaže Stojančić.   
 
Borivoje Antić iz Jedinstvene Srbije, vlasnik restorana „Dvor“,  odskorašnji je pomoćnik gradonačelnika. On kaže da je nov u politici, ali ne i ugostiteljstvu. 
 
- Kod mene je, za razliku od kolega iz vlasti, situacija obrnuta. Prvo sam bio ugostitelj, pa onda postao političar. Videću kakva je situacija u politici, pa možda neću ni imati potrebu da se bavim drugim zanimanjem – objašnjava Antić. 
 
Većnik Nebojša Zupančić, jedan od vlasnika kafića u centru grada, kaže da je posle ulaska u politiku odlučio da odustane od ugostiteljastva. 
 
- Kafić posluje u sklopu firme iz koje sam ja izašao i sada poslove vode drugi ljudi. Nespojivo je da budem vlasnik firme i član Gradskog veća – kaže Zupančić.
 
Dejan Stanojević, predsednik Gradskog odbora DSS-a kaže da se bavio ugostiteljstvom dok je bio u opoziciji.
 
- Od kako sam ušao u vlast rešio sam da izdam kafić, jer ugostiteljstvom može da se bavi samo onaj ko ima vremena da se maksimalno posveti tom poslu. Kod ljudi koji imaju i drugi posao nešto mora da trpi – kaže Stanojević.
 
Političari koji ipak opstaju kao kafedžije saglasni su da  osim gubitka vremena bavljenje ugostiteljstvom ne smeta a i ne može da „šteti“.  

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: