Vranjski SPS: JEDNOGLASNO za Dačića, tajno glasanje za kandidate za PARTIJSKE FUNKCIJE

Lokalne vesti - Četvrtak 13.12.2018 - 11:55

Gradska organizacija Socijalističke Partije Srbije (SPS) u Vranju, u sredu je održala desetu partijsku konferenciju, u velikoj Sali skupštine Grada.

Partija drugarica i drugova u kojoj vlada sloboda FOTO: SPS Vranje Partija drugarica i drugova u kojoj vlada sloboda FOTO: SPS Vranje
Vranjski socijalisti jednoglasno su podržali kandidaturu Ivice Dačića za predsednika Socijalističke partije Srbije.
 
Prisutnim učesnicima Konferencije obratio se potpredsednik SPS-a Novica Tončev, nekadašnji predsednik Vlade Srbije, potpredsednik Vlade SRJ i član predsedništva SPS, Nikola Šainović, kao i član predsedništva SPS i predsednik GrO SPS Vranje, Zoran Antić.
 
Konferenciji je prisustvovao i sekretar IO OO SPS Novi Beograd Ibro Ibrahimović
 
Nakon sprovedenog tajnog glasanja, utvrđen je redosled  kandidata za članove Glavnog odbora SPS iz Gradske organizacije SPS Vranje: Zoran Antić, Srđan Dekić, Stefan Stanković, Dejan Ilić, Branimir Stojančić, Lidija Novković, Nebojša Zupančić i Žikica Antanasijević.
 
Kandidat vranjskog SPS-a za člana Statutarne komisije SPS je Tanja Spasić, dok je kandidat za člana Nadzornog odbora SPS Nikola Stojanović.
 
Govornici su istakli značaj koji SPS ima u političkom životu Srbije, ukazali na jedinstvo u partiji, koje se u Vranju naročito iskazuje, na kvalitet kadrova po kojima je SPS poznat kod građana.
 
Podsetili su na put koji je prošla SPS od svog osnivanja do današnjih dana i govorili o tome kako socijalisti vide budućnost Srbije.
 
- Sam tok rada i glasanje na Desetoj Konferenciji Gradske organizacije SPS Vranje, pokazao je snagu i jedinstvo, pokazao da smo i dalje Partija drugarica i drugova u kojoj vlada sloboda u iznošenju različitih stavova, ali i dogovora i prijateljstva. 
 
Mi smo Partija koja će svu svoju snagu i znanje uložiti u zaštiti radnog čoveka od siromašenja i eksploatacije, očuvanju nacionalnog identiteta i kulture, ravnopravnom pristupu obrazovanju i usavršavanju, zaštiti bolesnih, slabih i diskriminisanih, zaštiti siromašnih
 
Rad, humanizam, sloboda, socijalna pravda, jednakost, solidarnost, zaštita osnovnih ideja demokratskog socijalizma, a pre svega i iznad svega, borba za opstanak srpskog naroda i države, ostaju osnovni ciljevi Socijalističke partije Srbije – stoji u izveštaju sa skupa.
 
Konferenciji je prisustvovalo 219 od ukupno 250 delegata.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Coce
13.12.2018. , 12:24
Pa uz koga ce,Ruzic namiren,pa Zoran namiren,Dacic nikad blizi Vucicu i to je to