VREME organizuje TRIBINU U VRANJU: Sloboda medija i mišljenja na udaru lokalnih moćnika i nasilnika

Lokalne vesti - Petak 17.03.2023 - 10:53

Nedeljnik "Vreme" u Vranju organizuje tribinu “Sloboda medija i mišljenja na udaru lokalnih moćnika i nasilnika”, koja će biti održana u ponedeljak 20. marta u 15 časova u kafeu “No Comment”.

Foto: OK Radio Foto: OK Radio

Povod za tribinu su napadai i pretnje na OK Radio, koji je na meti lokalnog moćnika.

- Napadi su eskalirali uništavanjem imovine ovog glasila, te drugim oblicima nasilja – kao, recimo, izgradnjom nelegalnog objekta koji je poslovni prostor medija učinio praktično neupotrebljivim.

Slučaj u dobroj meri svedoči u kakvoj atmosferi rade "neposlušni" novinari i mediji Srbije, pogotovo oni u manjim mestima.

Tek kada se problem osvetli iz Beograda, postoji mogućnost da se problem osvetli i bar delimično reši, a u suprotnom sve prekrije mrak, a moćnici i nasilnici izlaze kao sigurni pobednici.


Naravno, nisu samo mediji na meti lokalnih kabadahija koji se po pravilu nalaze visoko u piramidi vlasti, i čiji je uticaj evidentan i na donosioce političkih odluka, i na policiju, i na pravosuđe.

Stradaju zapravo svi oni koji na različite načine ne pristaju na bezakonje i nametnuta pravila igre. Stoga u manjim mestima može da se primeti svojevrsna zavera ćutanja.

O ovim, ali i drugim političkim, medijskim i društvenim metama temama razgovaraćemo na tribini koja će se 20. marta, sa početkom u 15 časova, održati u kafeu No Comment u Vranju
- kažu organizatori.

Učesnici:

Filip Švarm, glavni urednik "Vremena"

Veran Matić, član Stalne radne grupe za bezbednost novinara

Dragana Bjelica, članica Stalne radne grupe za bezbednost

Rade Đurić, član Stalne radne grupe za bezbednost (TBC)

Moderator:

Nedim Sejdinović, novinar


Okrugli sto je sastavni deo projekta "Podsticanje javne debate o stanju demokratije" koji finansira National Endowment for Democracy.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: