Vreme radosti: Gradski park je najlepše mesto u Vranju

Lokalne vesti - Nedelja 15.05.2022 - 14:04

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković otvorio je 4. po redu dečji festival ,,Vreme Radosti” u Gradskom parku u Vranju, ističući je park danas najlepše mesto u gradu zbog dečije graje i smeha.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

U detinjstvu je važno razvijati kreativnost i učiti decu pravim vrednostima jer to je jedini pravi put, rekao je gradonačelnik na otvaranju.

- Vrtići su mesto odakle sve počinje, tu se i sklapaju i prva prijateljstva i nastaju prve uspomene. Nadogradnja i dalji razvoj nastavlja se u školi, ali ipak je porodica najvažnija za svako dete, jer ona je krov i temelj svakog društva.

Upravo zato, na današnji dan - Međunarodni dan porodice organizujemo dečji festival - rekao je gradonačelnik.

Takođe, dodao je da će lokalna samouprava nastaviti sa punom podrškom i ulaganjem u unapređenje uslova boravka i rada u vrtićima i školama, jer deca su budućnost ovog grada i ove zemlje.

Festival je nastavljen muzičko-scenskim nastupom ,,Pčela i cvet”, dece vrtića ,,Boško Buha”.
Nakon toga, na sceni je nastupio hor Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac” i izvedene interaktivne predstave ,,Bilo jednom u jednoj bajci” mališana vrtića ,,Čarolija” i ,,Hajde sa mnom da se igraš” dece vrtića ,,Zvončica”.

Program se nastavlja muzičkim, scenskim i folklornim nastupima učenika osnovnih škola ,,1. Maj” Vrtogoš, ,,Vuk Karadžić”, ,,Branko Radičević”, ,,Radoje Domanović”, ,,Svetozar Marković”, ,,Branislav Nušić” Rataje, ,,Kralj Petar Prvi Oslobodilac” Korbevac i ,,Dositej Obradović”.

Za najmlađe, glumci pozorišta ,,Bora Stanović” izvešće dečju lutkarsku predstavu ,,Nerođena devojka”, a planiran je i nastup plesnog kluba ,,Feniks”.

U večernjim satima predviđeni su koncerti lokalnih izvođača Aleksandre Arsić i Vladimira Stošića i vokalne solistkinje Marije Marković Mari Mari.

U parku je postavljen dvorac na naduvavanje i angažovani animatori, tako da će mališani biti u prilici da tokom čitavog dana uživaju u igri i učestvuju u pripremljenim sadržajima od strane Predškolske ustanove, ŠAF-a i Narodnog univerziteta.

Takođe, na sportskim terenima Gimnazije postavljeni su štandovi vojske, policije, vatrogasaca, Hitne pomoći i Crvenog krsta, sa ciljem da se deca upoznaju sa radom i opremom koju koriste ove službe.  

Organizatori festivala su Grad Vranje, Turistička organizacija i PU ,,Naše dete”.

Foto Galerija

Vreme radosti 2022

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: