Vrh srpske policije zabranio istinu o incidentu u Vranju!

Lokalne vesti - Sreda 27.11.2013 - 07:41

Policiji u Vranju strogo je zabranjeno da daje bilo kakve informacije u vezi incidenta koji se među članovima SNS-a dogodio u centru Vranja, saznaje OK Radio.

Illustracija Illustracija

Prema nezvaničnim informacijama redakcije, u ovdašnjoj Policijskoj upravi prikupljeni su svi relevantni podaci sa tog dešavanja, s obzirom da je interventna patrola bila na licu mesta nakon tuče, ali je objavljivanje saopštenja stopirano iz vrha policije u Beogradu.

– Naši inspektori bili su na licu mesta te noći i postoje tri svedoka koji su potvrdili identitete učesnika tuče.

 Takođe, koliko znam postoje i snimci iz obližnjih lokala, što ukazuje da je situacija veoma jasna i čista.

Saopštenje je sastavljeno, ali je nakon slanja u Beograd na odobrenje stigla depeša da ono ne sme da procuri u javnost.

Takođe, zabranjeno je i bilo kakvo davanje zvanične izjave iz Policijske uprave o tom događaju u kome je definitivno učestvovao i narodni poslanik SNS Dragan Nikolić – kaže naš sagovornik blizak vranjskoj policiji.

Prema njegovim navodima, „naredbu o ćutanju” izdao je lično direktor policije Milorad Veljović.

Naš sagovornik dalje pretpostavlja da je to, navodno, „posledica povezanosti Veljovića sa vrhom Srpske napredne stranke“.

– Ovako nešto moglo se i očekivati. Podsetiću samo da u prethodnom periodu ministar Dačić nije bio zadovoljan radom Milorada Veljovića, pa tako nije imao ni njegovu podršku za ponovno imenovanje na funkciju direktora.

Međutim, Veljović je sve vreme imao „vetar u leđa“ iz vrha SNS-a, pa u celoj ovoj priči zabrana objavljivanja ovakve informacije o narodnom poslaniku naprednjaka i ima neku logiku.

Stvar je vrlo jasna i na žalost Policijska uprava u Vranju ispada „crna ovca“, jer se javnosti plasira informacija kako ona prikriva, lažira i montira policijske izveštaje – kaže naš sagovornik.

OK Radio poslao je u utorak i zahtev za pristup informaciji od javnog značaja Policijskoj upravi u Vranju, u kome se traže zvanični podaci iz izveštaja policije sa dešavanja ispred restorana „Morava“, ali nikakvog odgovora nije bilo.

– To što imate od informacija u vezi dešavanja, to je. Policijska uprava u Vranju se neće oglašavati po pitanju spornog incidenta – kratko je izjavio portparol PU Vranje Dragan Stamenković.

Kako se saznaje, većina informativnih redakcija je uputila ove zahteve koji su u utorak oko podneva odbijeni u vrhu policije u Beogradu.     

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: