Vučić pokrovitelj obeležavanja sećanja na Surduličke mučenike

Lokalne vesti - Nedelja 10.03.2024 - 10:20

U Surdulici je održana sednica Izvršnog odbora za obeležavanje stogodišnjice od osvećenja Spomen kosturnice Surduličkim mučenicima, pod predsedavanjem Episkopa vranjskog Pahomija i predsednice opštine Surdulica Aleksandre Popović.

Foto S.Tasić/OK RADIO Foto S.Tasić/OK RADIO
Na sednici su učestvovali i Miomir Đorđević i prof. dr Dejan Antić, državni sekretari u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predstavnici vojske, lokalne samouprave, državnih i crkvenih institucija. 
 
Državni sekretar Antić, pročitao je pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je prihvatio da bude pokrovitelj obeležavanja stogodišnjice od osvećenja Spomen kosturnice u Surdulici i ukazao na značaj proslave ovog jubileja.
 
U okviru programa proslave jubileja, planirano je više događaja, organizacija svečane akademije, izložbe, konkurs likovnih i literarnih radova, uređenje Spomen kosturnice i Spomen kuće, uređenje prostora Duboke Doline, štampanje jubilarne poštanske markice, koncert duhovne muzike, prikazivanje filmova u Surduličkom kulturnom centru, snimanje dokumentarnog filma.
 
Podsetimo, Surdulički mučenici su Srbi sa prostora Jugoistočne i Stare Srbije koji su tokom Prvog Svetskog rata pobijeni u Surdulici.
 
S.T.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

11.03.2024. , 19:51
Ovaj tragican dogabjaj nije proslava,to treba nazvati,Pomenom zrtvama bugarskog okupatora.treba da prisustvuju ucenici svih skola iz surdulice na veliki istorijski cas.ne ponvilo se.slava svim zrtvama bugarskog genocida.
Redja
11.03.2024. , 07:08
Dobro je cuti ,da se je Predsednik pokrovitelj,korisnije je da razmišlja o našoj omladini neka fabrika da se napravi ,mladi odlaze,srednji staleža i oni trbuhom za kruhom,a opština je granični de gde treba imati naroda.