Vučić u Bosilegradu: Do kraja godine dovešćemo investitore za novu fabriku

Lokalne vesti - Subota 11.03.2023 - 16:48

Predsednik je najavio je i gradnju puteva i obilaznice oko Bosilegrada, kao i obilazak svake opštine u Srbiji u narednih godinu dana.

Foto: Ok radio, M.Spirić Foto: Ok radio, M.Spirić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić došao je u Bosilegrad, u okviru posete Pčinjskom okrugu i najavio da će država do kraja godine pronaći investitora za otvaranje fabrike u Bosilegradu.
 
Vučić se na Bugarskom obratio građanima Bosilegrada i rekao da se mnogo raduje što ih vidi.
 
Kazao je da je predsednik opštine Vladimir Zaharijev čovek velike energije i da će biti na vlasti dok je živ, pošto uvek pobeđuje na izborima.
 
„Rekli su mi da kada je sahrana u selu, on više žali pokojnika od rodbine, a kad je svadba da se više raduje od onih koji se žene i udaju”, rekao je Vučić u šali tokom svog obraćanja prenoseći šta su mu rekli meštani.
 
„Drago mi je što smo nešto pokrenuli i promenili po pitanju udžbenika za maternji bugarski jezik u Bosilegradu. Drago mi je što nema razlike između Srba i Bugara u tome kako žive i što osećate kako se država prema vama odnosi”, rekao je Vučić.
Istakao je da je on prvi predsednik države koji je posle 97 godina posetio Bosilegrad.
 
Najavio je da će biti urađen put od Bosilegrada do Trgovišta, kao i da će biti popravljeni i drugi putevi, a posebno put do Vranja i obilaznici oko Bosilegrada.
 
Vučić je rekao da Bosilegrad ima prostorije „Kobosa” i drugih preduzeća koje mogu da se iskoriste za dovođenje investitora.
 
„Na kraju ćemo mi to verovatno rešiti sa nekim od državnih investitora i to moramo da uradimo u narednina tri meseca. Spremni smo da subvencionišemo one ozbiljne i to ćemo završiti pre kraja godine”, istakao je Vučić.
 
Predsednika je ispred predškolske ustanove dočekala velika grupa građana Bosilegrada i okolnih sela kao i predsednik Opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev koji je zahvalio Vučiću i dodao da Bosilegrad nije zaboravljen.
Politika

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //