VUČIĆ vs ANTIĆ: Valter brani Vranje

Lokalne vesti - Petak 11.12.2015 - 12:33

Govoreći o napadu premijera Aleksandra Vučića na lokalnu vlast u Vranju, koji se dogodio u Skupštini Srbije, gradonačelnik Zoran Antić je rekao da mu je žao što premijer ne prepoznaje Vranje kao primer dobre prakse.

Iznenadna nesloga: Premijer i gradonačelnik FOTO OK RADIO Iznenadna nesloga: Premijer i gradonačelnik FOTO OK RADIO

Sve je počelo kada je u Skupštini Balint Pastor, poslanik Saveza vojvođanskih Mađara, pohvalio Vranje zbog dodeljivanja 15 miliona dinara poljoprivrednicima, što je istaknuto kao primer dobre prakse.

Replicirao mu je premijer, ocenivši da to nije tačno, jer su tih 15 milona dinara republički novac, koji je samo preko Grada prosleđen “Simpu”, a koji je Vranje zadržalo za sebe, na ime starih dugova “Simpa”.

- Plаšim se dа tаmo nije ostvаren suficit od 15 milionа i dа gа nemа uopšte аli dа predstoje izbori i neke druge stvаri pа je vаžno dа se ljudimа nešto kаže.

Bilo bi dobro kаd bi togа bilo pа dа se tаj novаc potroši nа bilo štа а pogotovo kаdа bi se potrošio nа poljoprivredu. Plаšim se kаd bi smo sаmo mаlo ušli u pаpire dа bismo videli dа stvаri ne stoje tаko.

Znаte odаkle tаj novаc u Vrаnju? Rekli biste to je od uštedа, od ozbiljne politike.Nije, već je od nаših pаrа, odаvde.


Mi smo dаli zа „Simpo“, а ondа su oni blokirаli rаčun „Simpu“ pošto „Simpo“ duguje od rаnije i rekli - ovo nаm se više isplаti, pа ćemo tаko dа potrošimo.

E, to je tаko nаstаo novаc. U međuvremenu sаm tаj podаtаk dobio iz Ministаrstvа privrede
- rekao je Vučić.

Gradonačelnik Antić reagovao je na izjavu premijera, demantujući njegove tvrdnje, i navodeći da su pare poljoprivredi podeljene iz sredstava  grada zarađenih od ustupljenih prihoda ili poreza na zarade iz prethodnih godina i decenija, a koje nisu mogle da budu naplaćene od kompanije “Simpo”.

- Mene su kolege obavestile da smo od Pastora dobili javne pohvale, što se premijeru Vučiću nije dopalo. Žao mi je što je to tako.

Ono što je poslanik Pastor rekao, apsolutno je tačno, jer smo 15 miliona dinara poljoprivrednicima, prošle subote dali iz sopstvenih sredstava.  

To da li su iz oni budžeta uplatili “Simpu” ili ne, to je njihova stvar. Mi smo konvertovali dug “Simpa” u akcijski kapital. Oni i dalje imaju obavezu da po osnovu isplaćenih plata plate poreze Gradu Vranju
– pojašnjava Antić.

On dodaje da je jedan od najboljih načina za razvoj zajednice i izdvajanje podsticajna sredstva za poljoprivredu.  

- Na komentar premijera Vučića mogu samo da izrazim veliko žaljenje, jer svakom premijeru u Srbiji bi bila za ponos jedna takva lokalna samouprava kao što je Vranje, koja radi u zakonskim okvirima, daje podsticajna sredstva za poljoprivredu i stručnu praksu, pomaže i socijalne kategorije stanovništva, a  pri tom nema nikakva  iskakanja iz budžeta - naveo je Antić.  

S. Tasić
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: