Vulin na Platinastom vuku 18

Lokalne vesti - Četvrtak 21.06.2018 - 00:04

Vranje - Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovaće Danu visokih zvanica na multinacionalnoj vežbi „Platinasti vuk 18“ u četvrtak u 12 časova na bazi „Jug“ kod Bujanovca.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin FOTO: D. Ristić/OK Radio Ministar odbrane Aleksandar Vulin FOTO: D. Ristić/OK Radio
Pored pripadnika Vojske Srbije, na vežbi „Platinasti vuk 18“ učestvuju i jedinice oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenih arapskih emirata, Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore.
 
Tokom vežbe koja se izvodi po temama „Taktike, tehnike i procedure u multinacionalnim operacijama – neubojito oružje“ i „Operacija očuvanja mira“, pripadnici vojski zemalja učesnica se uvežbavaju u upotrebi nesmrtonosnog oružja, procedurama radnjama i postupcima prilikom angažovanja u multinacionalnim operacijama u međunarodnom okruženju.
 
Vežba ima za cilj da unapredi interoperabilnost, međusobno razumevanje pripadnika vojski partnerskih zemalja na taktičkom nivou u toku izvršenja operacije podrške miru u multinacionalnom okruženju.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: