Za aktivniju politiku i mere socijalne zaštite

Lokalne vesti - Sreda 12.06.2019 - 13:20

U organizaciji Stalne konferencije gradova i opština - Savez gradova i opština i Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu, u sali Načelstva u Vranju održana je regionalna radionica na temu „Socijalna zaštita u jedinicama lokalne samouprave“ kojoj je prisustvovao i gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Sa sastanka u Vranju. Foto: vranje.org.rs Sa sastanka u Vranju. Foto: vranje.org.rs

U svom obraćanju učesnicima on je istakao da grad Vranje nastoji da obezbedi neophodne egzistencijalne uslove za sve sugrađane koji se nalaze u nezavidnom društvenom položaju.

- U tom nastojanju ima nesebičnu podršku kako Vlade Srbije, tako i resornog ministarstva.

Namenskim transferima lokalno rukovodstvo omogućilo je unapređenje postojećih
, kao i uvođenje novih socijalnih usluga poput pratioca dece sa invaliditetom i pomoć u kući.

Uspostavaljanjem normativnih okvira grad podržava i organizacije civilnog društva kao pružaoce socijalnih usluga poput SOS telefona i Dnevnog boravka za decu sa invaliditetom
- naveo je Milenković.

Mirjana Komnenović, savetnica za socijalnu zaštitu i koordinator SKGO mreže rekla je tom prilikom da je osnovna ideja radionice ostvarivanje potencijala međuopštinske saradnje i razvoja multisektorskih usluga.

Slavica Milojević iz Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu istakla je da su organizatori prepoznali zajednički interes u pružanju pomoći kreatorima socijalne politike i donosiocima odluke na lokalnom nivou, kao i pružaocima usluga radi unapređenja socijalne zaštite u lokalnoj zajednici.

Radionica je do sada održana u 17 okruga u okviru Projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“, koji realizuje SKGO uz pomoć Vlade Švajcarske.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: