Za BOLESNU DECU samo 3.000 dinara!

Lokalne vesti - Ponedeljak 26.12.2016 - 09:22

Na namenskom računu koji je lokalna samouprava otvorila za lečenje dece od najtežih bolesti je samo 3.000 dinara, a prvu uplatu nije izvršio Grad Vranje, kako je bilo više puta najavljeno.

Od nas zavisi uspeh lečenje najmlađih; FOTO: Profimedia Od nas zavisi uspeh lečenje najmlađih; FOTO: Profimedia

Akcija o otvaranju namenskog računa za lečenje dece i omladine od malignih oboljenja je najavljivana tokom leta, a odluku je Gradsko veće donelo krajem septembra.

Tada je najavljeno i da će prvu uplatu izvršiti grad Vranje u visini od 500.000 dinara.

- Svi smo svedoci da je ponekad tragičan ishod lečenja najmlađih obolelih od najtežih bolesti upravo rezultat nedostatka sredstava i zato je ova inicijativa Gradskog veća naišla na jednodušnu podršku – izjavila je tada portparol Veća, Zorica Jović.

Gradsko veće je donelo i Pravilnik o merilima i kriterijumima za dodelu novčanih sredstava za pomoć deci i omladini sa teritorije grada Vranja, obolelih od najtežih bolesti.

Istovremeno, gradski većnici su formirali i komisiju koja bi trebalo da se bavi dodelom novčane pomoći sa ovog računa, a prema usvojenom pravilniku.

Račun je, nakon svih ispoštovanih procedura, otvoren početkom ovog meseca.

U međuvremenu, mnogi nacionalni mediji su izvestili kako se Vranje odriče javnog dočeka Nove godine, kako bi novac za te namene bio preusmeren na račun za bolesnu decu.

I pored svega toga, na namenskom računu se prema poslednjim podacima nalazi samo 3.000 dinara, a i pored jednodušne podrške rukovodstva i brojnih najava, Grad nije izvršio svoje obećanje.

Gradski većnik za finansije Ivan Stanković kaže da će uplata biti sigurno izvršena, ali nije mogao da precizira kada će se to desiti.

Dok se ta uplata ne izvrši, ostaje nada u svest i savest ljudi dobre volje od kojih zavisi uspešnost lečenja najmlađih, koje po pravilu košta mnogo.

Svi koji to žele, novac u bilo kom iznosu mogu da uplate na tekući račun broj 840-3878741-25.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: