Za kraj YouTube sezone: RUŽA, UVELA u Borinoj kući

Lokalne vesti - Sreda 10.06.2020 - 11:03

Pozorište "Bora Stanković" u Vranju je od proglašenja pandemije izazvane koronavirusom i uvođenja vanrednog stanja, do danas na svom youtube kanalu prikazalo 21 predstavu.

"Ruža, uvela", ubedljivo trijumfovala na "Joakimu" 2017 FOTO: Pozorište "Bora Stanković"

Tako je pozorišna publika svakog utorka i petka bila u prilici da gleda predstave iz bogate arhive, kao i one koje se nalaze na redovnom repertoaru vranjskog teatra.

Zaključno sa današnjim datumom predstave Pozorišta "Bora Stanković" na ovaj način pogledalo je 13.697 zaljubljenika u pozorišnu umetnost.

I pored toga što nisu bili u prilici da igraju pred publikom, glumci vranjskog teatra snimali su motivacione spotove koji su se emitovali na lokalnim televizijama i u kojima su pozivali svoje sugrađane na odgovornost uz poruku "ostani kod kuće".

Takođe, treba naglasiti da će svi emitovani snimci predstava ostati trajno na youtube kanalu Pozorišta "Bora Stanković".

Ovu, po mnogo čemu specifičnu sezonu završiće krajem juna izvođenjem predstave "Ruža uvela", na otvorenom, u dvorištu Muzej-kuće "Bore Stankovića".

Predstavom "Ruža, uvela" Pozorište "Bora Stanković" načinilo je najveći uspeh u istoriji vranjskog teatra, ubedljivom pobedom ostvarenom na festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ 2017. godine.

Po rečima umetničkog rukovodioca teatra Bojana Jovanovića, ono što je planirano za ovu sezonu biće završeno do septembra, kada će vranjska publika videti dve premijere, po jednu na večernjoj i dečjoj sceni.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: