Za ulazak u Severnu Makedoniju neophodan NEGATIVAN TEST NA KORONU

Lokalne vesti - Četvrtak 09.07.2020 - 12:28

Državljani Srbije, Crne Gore, BiH i Kosova od danas će za ulazak u Severnu Makedoniju morati da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata, odlučila je sinoć vlada u Skoplju.

Mera zbog značajnog povećanja broj zaraženih FOTO: D. Ristić/OK Radio Mera zbog značajnog povećanja broj zaraženih FOTO: D. Ristić/OK Radio
Kako se navodi u saopštenju sa sednice, uz obavezan negativan nalaz na Covid-19 za ulazak u Severnu Makedoniju državljani Srbije, Kosova, Crne Gore i BiH će morati da prilože i popunjenu izjavu sa ličnim podacima o mestu i vremenu trajanja boravka.
 
Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče je rekao da je takva preporuka data jer se u Srbiji, Crnoj Gori, BiH i na Kosovu u poslednje vreme značajno povećao broj zaraženih virusom korona i da njegova zemlja mora da se zaštiti.
OK Radio, Beta

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
zoran
09.07.2020. , 22:46
Samo kod nas u Srbiji se ulazi bez testova mi smo vanzemaljci. Ko da u Makedoniji nema korone sramota...