ZABLUDE SRPSKE ISTORIJE u vranjskoj Gimnaziji

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.11.2020 - 11:37

Jedan od naših najpoznatijih istoričara, Dejan Ristić, u Gimnaziji "Bora Stanković" u Vranju predstaviće svoju najnoviju knjigu "Zablude srpske istorije".

Oslobađanje istorije od mitomanije i istorijskih zabluda FOTO: Promo Oslobađanje istorije od mitomanije i istorijskih zabluda FOTO: Promo
Ovo svojevrsno književno-istorijsko veče biće održano u sredu, 11. novembra u 19,00 sati u Svečanoj sali Gimnazije
 
Dejan Ristić je naš poznati istoričar, prevodilac, scenarista i stručnjak u oblasti integralne zaštite i upravljanja kulturnim nasleđem
 
Obavljao je dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije i državnog sekretara za kulturu u Vladi Republike Srbije, a gost vranjske Gimnazije biće po treći put.
 
Istoričar Dejan Ristić, svojom prvom i veoma popularnom knjigom "Mitovi srpske istorije" naučnim dokazima razvejao je neke od naših najznačajnijih mitova i vratio nas bistrim izvorištima nauke.
 
Knjigom, "Zablude srpske istorije", sazdanom na naučnim saznanjima i otkrićima, u 20 poglavlja ide još dalje, dublje, strastvenije i ubedljivije da naše istorijske zablude i nepoznanice iznese pred nas.
 
Ovi uzbudljivi i autentični istorijski eseji predstavljaju rezultat obaveze nauke i istraživača da se veličanstvena viševekovna istorija srpskog naroda rastereti i oslobodi teškog bremena mitomanije i istorijskih zabluda.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: