ZAGRLJAJ ZA PONETI za Dan zaljubljenih

Lokalne vesti - Četvrtak 14.02.2019 - 12:59

Povodom 14. februara Dana zaljubljenih, aktivistkinje SOS Kutka za devojke Vranje su, zajedno sa SOS Telefonom Vranje i Odborom za ljudska prava Vranje, na gradskom šetalištu izvele akciju "Zagrljaj za poneti".

Ljubav u borbi protiv nasilja nad ženama i devojčicama FOTO: D. Ristić/OK Radio Ljubav u borbi protiv nasilja nad ženama i devojčicama FOTO: D. Ristić/OK Radio
Vranjanci i Vranjanke su na štandu upisivali poruke protiv nasilja nad ženama i dobijali kupone za zagrljaje, koje su delile mlade aktivistkinje SOS Kutka za devojke.
 
Cilj ove akcije jeste širenje svesti i podsticanje mladih na borbu protiv svih vrsta nasilja, kao deo borbe SOS Kutka za devojke Vranje za povećanje prava žena i devojaka i svesti o rodnoj jednakosti
 
- Naša iskrena želja je da okupimo što veći broj građana i građanki, koji će kroz besplatne zagrljaje shvatiti važnost i veličinu uloge ljubavi u borbi protiv nasilja nad ženama i devojčicama.
 
Takođe, želimo da prenesemo poruku koliko je važna borba protiv svih vrsta nasilja i povećanje svesti o rodnoj jednakosti – kaže aktivistkinja SOS kutka za devojke, Katarina Kostadinov.
 
Akcija “Zagrljaj za poneti” je deo aktivnosti koje SOS Kutak za devojke Vranje sprovodi poslednjih godinu dana.
 
Ova organizacija pruža podršku devojkama kada je u pitanju nasilje u porodici i rizično ponašanje i edukuje ih da prepoznaju nasilje, postavljaju ograničenja i promene svest o ovom problemu.
 
U prostorijama SOS Kutka za Devojke organizuju se radionice “Čajanke“, na tema kao što su: etiketiranje, rod i pol, biti žena/biti muškarac, ljubavni odnosi, žensko telo, reproduktivno zdravlje i seksualno prenosive bolesti, kontracepcija, šta je nasilje i ciklus nasilja, nasilje na internetu, prekidanje tišine i traženje pomoći.
 
Kroz ove radionice do sada je edukovano i informisano više od 500 devojaka.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: