Zahvalnica Vranju za unapređen pristup uslugama Gradske uprave

Lokalne vesti - Nedelja 30.10.2022 - 09:35

Grad Novi Sad i opštine Babušnica i Bela Palanka dobitnici su ovogodišnjih nagrada koje Zaštitnik građana dodeljuje gradovima, opštinama i gradskim opštinama u Republici Srbiji koji su u prethodnoj godini najviše doprineli razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
Priznanje za razvoj partnerstva javnog i civilnog sektora u kreiranju pristupačnog okruženja i dostupnosti usluga dobio je grad Šabac, a pohvalu za zalaganje za unapređen pristup uslugama Gradske uprave je zaslužio grad Niš. Zahvalnice su uručene i predstavnicima Vranja, Leskovca, Smedereva, Sombora i opštine Svilajnac.
 
Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da ta institucija već šestu godinu sprovodi javni poziv sa željom da podstakne i oda priznanje onim jedinicama lokalne samouprave koje su u svojoj sredini najviše doprinele razvoju svih oblika pristupačnosti. “Pristupačnost podrazumeva ne samo pristupačnost fizičkom okruženju, već i informacijama, uslugama, proizvodima. Dostupnost tih sadržaja čini život potpunijim i dostojanstvenijim”, naglasio je Pašalić.
 
U ime Grada Vranja, zahvalnicu je primio načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: