Zahvalnost za sve što je učinio za pozorišni život u Vranju: Otkrivena fotografija Radoslava Radivojevića

Lokalne vesti - Nedelja 24.10.2021 - 13:04

U foajeu Pozorišta “Bora Stanković” u Vranju otkrivena je fotografija reditelja, glumca i dugogodišnjeg upravnika ovog teatra, Radoslava Radivojevića.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
Svečanost je upriličena u okviru pratećeg programa 41. “Borinih pozorišnih dana”, čiji je utemeljivač bio upravo Radoslav Radivojević.
 
Kolektiv vranjskog teatra je jednoglasno doneo odluku da Radivojević zaslužuje počast da se njegova slika nađe na najprometnijem delu zgrade, dokle god postoji ova institucija, rekla je Jasmina Stošić, PR vranjskog pozorišta.
 
- To je znak zahvalnosti za sve što je uradio, najpre kao čovek, a onda i kao umetnik, stvaralac, glumac i reditelj – kazala je ona.
 
Nenad Jović, direktor Pozorišta „Bora Stanković“ je istakao da je Radoslav Radivojević, tokom čitavih 37 godina ostavio neizbrisiv trag u vranjskom teatru.
 
- Za to vreme je ostvario mnogo režija, mnogo uloga i utemeljivač je „Borinih pozorišnih dana“ koji traju od 1979. godine. 
 
Pored toga, ogromne zasluge ima i za događaj od 5. septembra 1997. godine, kada je Pozorište postalo profesionalno.
 
Ovom slikom u foajeu ove divne zgrade i nagradom koja će od ovog festivala nositi njegovo ime, mi se Radoslavu Radivojeviću zahvaljujemo na svemu što je učinio – rekao je Jović.
 
Fotografiju su svečano otvorili direktor Pozorišta Nenad Jović i glumci Bojan Jovanović, Tamra Stošić i Žetica Jovanović Dejanović.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: