Zajednička inicjativa “Aktivisti iz komšiluka” i meštana Neradovca za unapređenje bezbednosti dece u saobraćaju u selu Neradovac

Lokalne vesti - Utorak 13.09.2022 - 10:33

U ponedeljak 12. septembra 2022. godine na pisarnici Gradske uprave Vranje zvanično je predata zajednička inicijativa udruženja Aktivisti iz komšiluka i meštana Neradovca.

Inicijativu je podržao 181 meštatin Neradovca, dok je pismo podrške poslala i uprava OŠ Svetozar Marković čije se izdvojeno odeljenje nalazi u Neradovcu.
“Početak školske godine predstavlja važan trenutak u životu svakog deteta, ali i njegovih roditelja. Inicijativa koju podnostimo ima za cilj povećanje bezbednosti dece u saobraćaju, a težnja da deca žive i odrastaju u bezbednoj sredini predstavlja jedno od najosnovnijih prava modernog društva.” - stoji u tekstu inicijative.
 
Zbog toga koristimo ovaj trenutak da ukažemo da je bezbednost dece u saobraćaju na jednom delu putanje koju deca svakodnevno koriste na putu do škole, a koja prolazi duž magistralnog puta Vranje - Bujanovac, izuzetno ugrožena. Ova deonica putanje duga je 70 metara i prolazi pored hrama Svetog Đorđa u Neradovcu. Na ovoj deonici puta prosečna brzina kretanja vozila je između 80 i 100 km na čas. Postojeći trotoar je asfaltiran u širini od 80 cm, a ostalih 60 cm su urasali u travu i žbunje. 
U ovakvoj situaciji, deca neretko koriste i sam kolovoz za kretanje, što predstavlja veliku pretnju po njihovu bezbednost.
 
Na slici 1 prikazana je situacija na terenu i putanja dece do škole sa označenim deonicama.
 
Udruženje “Aktivisti iz komšiluka” kao organizacija kojoj je cilj stvaranje bolje i bezbednije lokalne sredine preuzela je na sebe odgovornost da artikuliše i prosledi na dalje postupanje želju meštana Neradovca da svojoj deci obezbede siguran put od kuće do škole.
 
Zahtev koji se iskazuje ovom inicijativom je postavljanje zaštitne ograde za pešake (identične onim u zonama škole) duž kritične deonice i završetak trotoara kako bi on mogao da se koristi u svom punom kapacitetu.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: