Zaključen ugovor, Avenija MB krenula u AKCIJU

Lokalne vesti - Subota 17.02.2018 - 00:10

Gradska uprava Vranja zaključila je ugovor za zbrinjavanje pasa lutalica na teritoriji grada sa „Avenijom MB“ iz Beograda i, sudeći po objavama na društvenim mrežama, ova firma je već krenula sa radom.

Akcija u ulici Save Kovačevića FOTO: Facebook/Marko Spirić Akcija u ulici Save Kovačevića FOTO: Facebook/Marko Spirić

Na zvaničnom gradskom sajtu objavljeno je da je ugovor sa Radnjom za čišćenje objekata i ostale usluge u poljoprivredi „Avenija MB“ iz Beograda zaključen 13. februara.

Njihova ponuda za ove usluge iznosi 3.360 dinara sa PDV-om po jednom psu, dok procenjena vrednost celokupnog posla iznosi 4,5 miliona dinara.

Na društvenim mrežama je objavljeno da su radnici ove firme već sledećeg dana počeli sa hvatanjem pasa u Vranju.

Istog dana kada je zaključen ugovor, nekoliko udruženja za zaštitu životinja iz Vranja održalo je protestno okupljanje ispred zgrade Gradske uprave, na kojem je zatraženo od gradskih vlasti da se obustavi saradnje sa “Avenijom MB” i preispita zakonska osnovanost sporne nabavke.

Aktivisti ovih udruženja smatraju da je svrsishodnije da gradska služba Zoohigijene nastavi da hvata napuštene pse, kao što je to činila do sada, a da je novac izdvojen za potpisani ugovor, dovoljan da se izgradi novo prihvatilište na teritoriji Vranja.

Takođe, predstavnici udruženja su izrazili sumnju da “Avenija MB” nehumano postupa sa uhvaćenim životinjama u njihovom prihvatilištu u Novom Selu kod Vrnjačke Banje.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: