ŽAR PTICA dominirala na festivalu u Prokuplju

Lokalne vesti - Petak 13.12.2019 - 11:10

Na ovogodišnjem Međunarodnom pozorišnom festivalu za decu i mlade "Lektirići ex ju fest", koji je u Prokuplju održan sedmu godinu za redom, najmlađi surdulički glumci ostvarili su veliki uspeh.

Najbolji kolektivno i individualno FOTO: D. Milošević Najbolji kolektivno i individualno FOTO: D. Milošević
U kategoriji predstava za decu na festivalu je prikazano njih osam, a za najbolju je proglašena predstava "Čarobnjak iz Oza" Milene Depolo, u režiji Igora Tasića, a u izvođenju ODDF (Omladinsko dečji dramski front) "Žar ptica" iz Surdulice.
 
Što se tiče individualnih nagrada, Surduličani su i ovde bili neprikosnoveni.
 
Igor Tasić je dobio prvu nagradu za najbolju režiju, u domenu kostimografije najbolja je bila Ema Bogdanović, baš kao i Danijel Tasić za scenski muziku i Jelena Đorđević za šminku.
 
Inače, festival "Lektirići ex ju fest" se odvijao od septembra do decembra ove godine.
 
Prema mišljenju organizatora, Narodne biblioteke "Rade Drainac", ovog puta je ponuda predstava bila najbolja odkako ova manifestacija postoji, i to u obe konkurencije.
 
Surdulički pozorišni amateri su ovim uspehom u Prokuplju još jednom pokazali da u kategoriji dece na ovim prostorima nemaju adekvatnu konkurenciju.
 
Inače ODDF "Žar ptica" radi pod okriljem Surduličkog kulturnog centra a finansira se iz opštinskog budžeta.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: