Zasedao republički Krizni štab, o Vranju NI REČI

Lokalne vesti - Ponedeljak 29.06.2020 - 13:06

Od sutra će u Beogradu biti obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, odnosno autobusima, gradskom i međugradskom prevozu, kafićima, tržnim centrima kao i fizička distanca od najmanje jednog metra, zaključak je republičkog Kriznog štaba.

Mere donete zbog porasta broja obolelih, ali samo u Beogradu FOTO: G. Mitić/OK Radio Mere donete zbog porasta broja obolelih, ali samo u Beogradu FOTO: G. Mitić/OK Radio
- To ne moraju da budu hiruške maske, već mogu i pamučne koje sami šijemo, bilo koja mehanička zaštita.
 
Apelujemo da se koriste i druge mere prevencije, a to je fizička distanca od najmanje jednog metra, kao i redovno pranje ruku- rekla je Darija Kisić Tepavčević posle sastanka Kriznog štaba.
 
Ona je rekla da su te mere donete zbog porasta broja zaraženih prethodnih dana, prenosi Kurir.
 
Osobe koje ne nose zaštitne maske u prevozu i u zatvorenim prostorima biće sankcionisane.
 
Za ostatak teritorije Srbije na snazi su preporuke za nošenje zaštitnih mera u prevozu i u zatvorenom prostoru.
 
Podsetimo, Gradski štab za vanredne situacije u Vranju je u petak uputio je zahtev Kriznom štabu Vlade RS za suzbijanje zarazne bolesti Covid 19, za uvođenje restriktivnijih mera na teritoriji grada Vranja, a u cilju zaštite stanovništva i sprečavanja širenja virusa.
 
 
Mere donete zbog porasta broja obolelih
 
Kisić je dodala da su te mere donete zbog porasta broja zaraženih prethodnih dana.
 
Kaže da većina zaraženih ima blaži oblik infekcije ili nema nikakve simptome, ali da se, ipak, značajan broj osoba hospitalizuje.
 
- Imajući sve to na umu, pošto je najveći broj zaraženih boravio u zatvorenom prostoru gde je bio veći broj ljudi, odlučili smo se za meru koja će na snazi biti od sutra u šest sati ujutru, na području Beograda, gde će biti obavezno nošenje maski, ne samo u gradskom prevozu, već u svim zatvorenim prostorima sve vreme boravka - navela je Kisić Tepavčević.
 
Dodaje da je najveći broj zaraženih upravo na području glavnog grada i da će ako se takav trend nastavi i bude potrebno, a o čemu se danas razgovaralo, ograničiti broj ljudi u zatvorenom i otvorenm prostoru.
 
Čak i uz obaveznu fizičku distancu obavezno je nošenje zaštitne maske.
 
Kako je rekla, lokalne samouprave u pogođenim mestima donele su odgovarajuće odluke.
 
- Pratimo situaciju u svim delovima naše zemlje. Dobijamo izveštaje iz sata u sat. Ova mera se odnosi samo na Beograd - dodala je Kisić Tepavčević.
 
Upitana da li će biti ograničenja na otvorenom ili zatvorenom prostoru, Kisić Tepavčević je rekla da to u ovom momentu još nije slučaj, ali da sve zavisi od situacije narednih dana.
 
Podsetimo, premijerka Ana Brnabić je ranije navela da očekuje da se zabrani rad noćnih klubova, ali do toga očigledno nije došlo.
 
Prethodnih dana u Srbiji se beleži veći broj zaraženih virusom korona, a juče je taj broj bio 254.
 
Najviše zaraženih je u Beogradu, Novom Pazaru, Užicu, Kragujevcu, Vranju...
OK Radio, Kurir

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Lajis
29.06.2020. , 13:16
Mi smo u Mađarsku