Zašto Vranje nema ulicu Zorana Đinđića?

Lokalne vesti - Utorak 13.05.2014 - 13:11

Vranje je jedan od retkih gradova u Srbiji koji još uvek nema ulicu Zorana Đinđića, iako je inicijativa za imenovanje neke od vranjskih ulica po njemu pokrenuta još pre pet godina.

Ilustracija Ilustracija

Prema rečima gradonačelnika Vranja Zorana Antića, reč je o „komplikovanom procesu“ za koji je potrebno dosta vremena i dokumentacije.

– Što se mene lično tiče, nemam ništa protiv – kratko je rekao gradonačelnik Antić.

Predsednik Skupštine grada i GrO DS Slobodan Stamenković kaže da je ta stranka inicijativu za imenovanje ulice Zorana Đinđića lokalnoj samoupravi podnela još pre pet godina, ali da se ona nije ni razmatrala.

– Mi smo predlog poslali komisiji za imenovanje ulica, a trebalo je ta komisija prosledi Skupštini na razmatranje.

Međutim, tu komisiju čine predstavnici skoro svih stranaka, pa tako predlog nije naišao na podršku mnogih.

Razloga da Đinđić dobije svoju ulicu i u Vranju ima mnogo. On je prvi višestranački predsednik Vlade i radći za Srbiju dao je svoj život.

Na kraju krajeva, od 2000. godine do danas vreme je pokazalo da vizija i energija Zorana Đinđića sve više dobijaju na značaju – kaže Stamenković.

Prema njegovim rečima, predlog koji je DS podneo komisiji za imenovanje ulica bio je da se Lenjinova u naselju Češalj preimenuje u Bulevar Zorana Đinđića.

– Smatramo da je to ulica u centru grada koja bi mogla da ponese ime Zorana Đinđića i da to preimenovanje ne bi stvorilo nikakve probleme.

Takođe smatramo i da bi ime ulice Zorana Đinđića bilo dobro prihvaćeno u Vranju, kao što je to slučaj i u ostalim gradovima u Srbiji.

Mi ćemo i dalje insistirati na tome i aktuelizovaćemo inicijativu, pa se nadamo da bi grad mogao u dogledno vreme da dobije ulicu Zorana Đinđića, jer i Vranje i pokojni Đinđić to zaslužuju – kaže na kraju Stamenković.

Do sada Bulevar Zorana Đinđića imaju gradovi Beograd, Niš, Kragujevac, Novi Sad, ali i Ivanjica, Bač, Stara Pazova i još mnogi gradovi u Srbiji.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: