Zatvaranje Kursa za štabne oficire UNSOC 2021

Lokalne vesti - Sreda 01.12.2021 - 10:58

U Bazi Jug u organizaciji Centra za mirovne operacije zatvoren je Kurs za štabne oficire UN - UNSOC 2021 koji je pohađalo ukupno 28 slušalaca, oficira – jedan iz Ministarstva odbrane, dva iz Ministarstva unutrašnjih poslova, osam iz Vojske Srbije, i 17 iz Oružanih snaga: Brazila, Belorusije, Ruske Federacije, Kolumbije, Kanade, Maroka, Nigerije, Perua, Burkine Faso, Meksika, Slovačke, Kipra, Egipta, Azerbejdžana, Indije i Pakistana.

FOTO: VS FOTO: VS

Kurs su realizovali instruktori iz Centra za Mirovne operacije kao i  gostujući instruktor iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Kurs je resertifikovan od strane integrisane službe UN 2019. godine.


Tokom zatvaranja Kursa, Načelnik Centra za mirovne operacije, pukovnik Mirjana Milenković je zaključila da su ciljevi kursa u potpunosti ostvareni i da su slušaoci u potpunosti usvojili štabne procedure koje se primenjuju u UN.  

Takođe je istaknuta dobra saradnja sa partnerskim centrom iz Bosne i Hercegovine kao i značajan doprinos njihovog instruktora uspešnoj realizaciji kursa.


Posebno se zahvalila slušaocima iz inostranstva koji su ovom kursu dali međunarodni karakter.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: