Zatvoren CARINSKI TERMINAL u Preševu

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.12.2018 - 11:48

Uz obrazloženje da je opao uvoz i izvoz, Vlada Srbije zatvorila je carinski terminal u Preševu, prebacivši ga u Vranje, 40 kilometara od granice, piše Insajderi, a prenosi KoSSev.

Terminali će biti prebačeni u Vranje FOTO: OK Radio Terminali će biti prebačeni u Vranje FOTO: OK Radio
Zatvaranje ovog terminala izazvalo je reakcije u takozvanoj „Preševskoj dolini“, gde se smatra da ova odluka ima političku pozadinu.
 
Ministarstvo finansija Srbije, Uprava carina, u saopštenju za javnost, najavilo je da će carinski terminali biti zatvoreni u Preševu, a isti će biti prebačeni u grad Vranje, oko 40 kilometara od Preševa
 
Zbog toga će doći do pada uvoza i izvoza i poteškoća za finansiranje ove institucije u Preševu, piše KoSSev.
 
Šef Finansijske službe u Opštini Preševo Besnik Sadiku ocenio je štetnim zatvaranje carinskog terminala, izveštava Radio televizija Kosovo.
 
Iz Preševa je prvo otišao sud, tada je zatvoreno nekoliko banaka, ostavljajući samo jednu u čitavom gradu, zatim je Poreska uprava raspuštena i napokon je rasformiran i carinski terminal, izjavio je Besim Šabani iz NVO "Agencija za razvoj-Preševo".
 
U takvim okolnostima se Preševo od centra, pretvara u lokalnu zajednicu sa nadležnostima na centralnom nivou u Vranju, koje se nalazi na 40 kilometara od Preševa, zaključuju ekonomisti.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: