Završen projekat ''Mreža mladih Srbije protiv korupcije''

Lokalne vesti - Nedelja 05.07.2020 - 10:42

Gimnazija “Bora Stanković” u Vranju bila je partner udruženju građana ''Svet reči'' iz Velike Plane u velikom šestomesečnom projektu ''Mreža mladih Srbije protiv korupcije'', pod pokroviteljstvom ambasade SAD u Beogradu.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Učestvovali su predstavnici  20 gradova i opština Srbije, odnosno 13 regiona, 23 škole i 3 organizacije civilnog društva.

Završnom simpozijumu u Velikoj Plani prisustvovale su direktorka Suzana Mišić Stanković, učenice Vanja Trajković i Emilija Stojmenović i
njihov mentor na ovom projektu Nela Dimitrijević.

Nakon edukacije u novembru u Velikoj Plani, u Vranju je organizovano obeležavanje Svetskog dana borbe protiv korupcije 9. decembra, a potom i još deset radionica na temu korupcije.

- Naučili smo kako da prepoznamo korupciju, da se pobunimo i da je prijavimo i to je najdragocenije u okviru ovog projekta.

Korupcija, kao i buđ u vlažnim podrumima
, polako nestaje kada se izloži svetlosti
- kaže Vanja Trajković, učenica trećeg razreda.

- Veoma je važno što je naša škola bila deo ovog projekta jer mi nastojimo da učenike pripremimo za koncept celoživotnog učenja, odnosno da osim znanja koja stiču u školi budu otvoreni i za društveno angažovanje i spremni da se suočavaju sa realnim problemima - naglasila je direktorka Suzana Mišić Stanković.

Važan segment ovog projekta bila je i medijska vidljivost, pa su tako organizatori pripremili i zahvalnice za medije koji su pratili aktivnosti prethodnih meseci.

Među njima je  šest medijskih kuća koje su izveštavale o aktivnostima vranjskih gimnazijalaca i zahvalnice će im biti uručene u ovoj školi.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: