Završena rasprava o NACRTU BUDŽETA

Lokalne vesti - Subota 17.11.2018 - 08:41

U velikoj sali Skupštine grada održana je javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2019. godinu, kojoj su prisustvovali gradonačelnik Slobodan Milenković, službenici relevantnih službi Gradske uprave, predstavnici mesnih zajednica, privrednici i građani.

Sa rasprave u Skupštini. Foto: vranje.org.rs Sa rasprave u Skupštini. Foto: vranje.org.rs

- Ova javna rasprava organizovana je sa ciljem da saslušamo sve predloge i sugestije prisutnih na Nacrt budžeta za narednu godinu, jer je neophodna i potrebna stalna komunikacija sa građanima u cilju donošenja što boljih odluka.

Sledeće godine planirana je  realna projekcija budžeta u iznosu od dve milijarde i 100 miliona dinara, a ta sredstva grad obezbeđuje iz sopstvenih prihoda i transfera.

Ukoliko bude dodatnih priliva, taj iznos će biti veći. Po Zakonu o budžetskom sistemu u obavezi smo da do 20. decembra 2018. godine usvojimo Odluku o budžetu za narednu godinu
- rekao je Bojan Kostić, gradski većnik za budžet i finansije.

Na raspravi su razmatrani kapitalni projekti koji su započeti u ovoj godini i u planu da se završe u 2019., poput izgradnje obilaznice u Slobodnoj zoni Bunuševac, završetka Pozorišta, izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti, realizacije Komunalnog programa na teritoriji grada.

Takođe, bilo je reči i o planiranim diskrecionim rashodima za narednu godinu za socijalnu zaštitu, razvoj poljoprivrede, preduzetništava, finansiranja sportskih klubova i udruženja građana.

Prezentovani su  i planovi  za  lokalnu poresku politiku u 2019. godini.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: