Završena ZLATNA FRULA JUGA SRBIJE (FOTO)

Lokalne vesti - Subota 22.06.2019 - 14:20

Vranje - U Vranjskoj Banji održana je Međuokružna smotra frulaša “Zlatna frula juga Srbije”, na platou ispred restorana Kičer.

Sa takmičenja frulaša u Banji. Foto: G.Mitić/OK Radio Sa takmičenja frulaša u Banji. Foto: G.Mitić/OK Radio

Učestvovalo je dvadeset frulaša svih uzrasta koji su se nadmetali u kategorijama: izvorno sviranje, savremeno sviranje, duet, a bilo je i kategorije mladih frulaša od 12 do 16 godina i najmlađih ispod 12 godina. Organizator Međuokružne smotre frulaša je JU „Narodni univerzitet“ Vranje.

Stručni žiri u sastavu Tanja Bliznakovski Jovanović, profesorka flaute, Momir Pešaković, majtor frule i Aleksandar Anđelković, profesor muzike, dodelio je prvu, drugu i treći nagradu u kategorijama savremeno i izvorno sviranje, po dve u kategorijama duet i mladi frulaši od 12 do 16 godina i jednu najmlađoj učesnici takmičenja.

Njima su dodeljene diplome i vredne nagrade.

Prvonagrađeni takmičari kvalifikovali su se na finalno takmičenje frulaša koje će se održati u Prislonici kod Čačka.


U programu su učestvovali i KUD „Dule Milosavljević“ iz Čačka i vranjski pesnici: Slađana Nedeljković, Mile Kostić i Miomir Dejanović.

U okviru Međuokružne smotre frulaša bio je otvoren i Etno salon na prostoru kod Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Vran
jskoj Banji na kome su izlagači ponudili različite rukotvorine.
 

Foto Galerija

Frulaši Vranjska Banja

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: