Zbog požara 2.000 ljudi bez struje

Lokalne vesti - Nedelja 12.08.2012 - 14:40

Na jugu Srbije više nema požara, svi su lokalizovani, ali ima problema koje je vatrena stihija ostavila iza sebe na nekoliko mesta, saznaje se u vranjskom Centru za vanredne situacije.

Načelnik Centra Drakča Stanojković kaže da je trenutno najveći problem snabdevanje električnom energijom velikog broja domaćinstava u selima Končulju i Dobrosinu u opštini Bujanovac, tamo gde je vatra uništila stubove za dovod struje.
 
- Tamo su u požaru izgorela tri električna stuba. Ekipe vranjske Elektrodistribucije su zamenile dva, a treći nisu jer se od 2001. godine, nalazi u minskom polju, pa su stanovnici ta dva sela već treći dan bez struje - kaže Stanojković.
 
On je potvrdio da je Centru za razminiranje u Beogradu upućen zahtev i da su vranjski distributeri spremni da postave novi stub odmah pošto se oko 100 metara trase očisti od kasetnih bombi.
 
Prema poslednjim zvaničnim podacima u selu Končulj živi oko 1.300, a Dobrosinu oko 750 stanovnika, a oba se nalaze na krajnjem istoku opštine Bujanovac uz administrativnu liniju sa Kosovom.
 
Pre tri dana u ta dva sela, zatim Lučanima, Velikom i Malom Trnovcu, vatrogasne ekipe su imale velikih problema jer je vatra bila zahvatila više hektara pod šumom, niskim rastinjem i travom.
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: