Zbog požara sve analize obavljaju se u laboratoriji Doma zdravlja

Lokalne vesti - Sreda 31.03.2021 - 14:45

Dok bolnička laboratorija ne počne sa ponovnim radom, što se očekuje već od četvrtka, sve analize obavljaće se u laboratoriji Doma zdravlja.

U ZC Vranje i ranije su izbijali požari. Foto: S.Tasić/OK Radio U ZC Vranje i ranije su izbijali požari. Foto: S.Tasić/OK Radio

Ovu informaciju potvrdila je Ljiljana Antić, direktor ZC Vranje.

Doktorka Antić
kaže da je požar izbio zbog starih istalacija, kao i da su u ovom delu zgrade već neko vreme imali probleme sa strujom.

U ovom delu Internog odeljenja u podrumskim prostorijama, laboratorija je privremeno izmeštena zbog rekonstrukcije bolnice, koja je u toku.

- Na spratu su prostorije u kojima se nalaze aparati za analizu, tako da tu nije bilo požara.

Nismo još izračunali koliko je u prostorijama gde je izbio požar bilo tih epruveta, materijala koji je bio za rad i sl, jer je reč o magacinu.

Požar se iz podruma nije proširio na ostale delove zgrade, tako da smo srećni zbog toga, jer je sačuvana  sva oprema i nije došlo do većih oštećenja.

Laboratoriju ćemo najverovatnije preseliti na prvi sprat, tako da ćemo se organizovati i obnoviti rad.

Danas nemamo struju, a ni vodu. Očekujemo da ćemo u toku dana dobiti I jedno i drugo.


U međuvremenu, laboratorija u Domu zdravlja radiće sve potrebne analize, uključujući i ove koje je trebalo raditi u bolničkoj laboratoriji 
- kaže doktorka Antić.

Ona je najavila da očekuje da možda već u četvrtak bolnička laboratorija počne sa radom, samo da se organizuje prijem pacijenata.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: