ZC: Navala pacijenata, TRI POTVRĐENA SLUČAJA GRIPA

Lokalne vesti - Ponedeljak 11.02.2019 - 13:14

Mada je povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama, u Vranju i okolini situacija sa gripom nije ozbiljna kao u nekim drugim delovima Srbije gde ima i smrtnih slučajeva, ocenila je direktorka ZC, dr Ljiljana Antić.

Na Opštoj medicini imamo 232 teža slučaja FOTO: D. Ristić/OK Radio Na Opštoj medicini imamo 232 teža slučaja FOTO: D. Ristić/OK Radio
Trenutno su potvrđena tri slučaja gripa, a na Infektivnom odeljenju je u ovom momentu devetoro hospitalizovanih pacijenata sa težom kliničkom slikom, rekla je direktorka Antić.
 
- Pet briseva je poslato u Institut „Torlak“ odakle je stigla informacija da četiri sigurno nisu sa virusom H1N1, takozvanim „svinjskim gripom“.
 
Imali smo četiri pacijenta sa težim komplikacijama, jedan je transportovan u Vojnu bolnicu u Nišu, a tri na Infektivnu kliniku KC Niš – kazala je ona.
 
U ZC Vranje je trenutno povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama i to među svim uzrastima, navodi direktorka Doma zdravlja, dr Jadranka Ajanović.
 
- U Predškolskom dispanzeru je povećan broj pacijenata ali nismo imali slučajeve pod sumnjom na grip.
 
U Školskom dispanzeru je bilo četvoro dece sa težom kliničkom slikom koji su pod kontrolom, ali se takođe ne radi o gripu.
 
Na Opštoj medicini imamo 232 teža slučaja sa dijagnozom akutnog bronhitisa i nekoliko pneumonija – rekla je dr Ajanović koja je stanje ocenila „stabilnim“.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Teodora
13.02.2019. , 10:01
Gde je vest da je juce preminula zena zarazena ovim gripom?
Zorica
14.02.2019. , 19:33
Nažalost ima mnogo neprijavljenih slučajeva gripa, jer lekarima je lakše da napišu, prehlada, kijavica, nešto drugo, nego da prijavljuju pacijente obolele od virusa gripa.