ZC: Podeljeno 11 SPECIJALIZACIJA, čekaju se i NOVI LEKARI

Lokalne vesti - Utorak 12.02.2019 - 09:29

Zdravstvenom centru (ZC) Vranje, nakon dugog niza godina, odobreno je 11 specijalizacija lekara, saopštila je direktorka ove ustanove, dr Ljiljana Antić.

Novi Hirurški blok čeka nove lekare FOTO: D. RIstić/OK Radio Novi Hirurški blok čeka nove lekare FOTO: D. RIstić/OK Radio
Ministarstvo zdravlja je raspisalo konkurs za specijalizacije, a ZC Vranje je dobilo 11 specijalizacija, kazala je direktorka.
 
- Posle internog konkursa i zasedanja komisije Stručnog saveta ZC Vranje, kao i bodovanja kandidata, podeljeno je 11 specijalizacija.
 
Sve je išlo u dogovoru sa ministarstvom i imali smo u vidu da veći broj naših lekara specijalista za pet do sedam godina ide u penziju, kao i potrebe rada u novom Hirurškom bloku – navodi dr Antić.
 
Prema njenim rečima, tri specijalizacije su podeljene za hirurgiju, po dve za ortopediju, urologiju i internu medicinu, a po jedna za ginekologiju i neurologiju.
 
- Specijalizacije su dobili lekari koji duže vreme rade u ZC Vranje i koji su svojim radom i angažovanjem to zaslužili.
 
Imamo i odobrenje od Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) tako da smo zaokružili tu priču i samo još čekamo zaključak ministarstva – rekla je direktorka.
 
Prema Kadrovskom planu, ZC Vranje ima 270 lekara i u manjku je za njih jedanaestoro, kaže Antićeva i dodaje da je baš zbog toga podeljeno 11 specijalizacija, kako bi isto toliko lekara bilo primljeno bez promene plana.
 
Ministarstvo zdravlja je odobrilo angažovanje još 32 lekara i 20 medicinskih sestara, što bi trebalo da usledi nakon promene Kadrovskog plana.
 
Direktorka Antić navodi da će tražiti od ministarstva da se to dogodi što pre, ali nije želela da daje procenu kada će novi lekari biti zaposleni.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: