ZC: Vakcinišimo se i pokažimo odgovornost

Lokalne vesti - Četvrtak 01.04.2021 - 12:43

Povodom 7. aprila, Svetskog dana zdravlja, koji se ove godine obeležava sa idejom da se izgradi pravedniji i zdraviji svet, uz podsećanje da je KOVID 19 teško pogodio sve zemlje i da je njegov uticaj bio najjači onda kada se tome niko u svetu i u Srbiji nije nadao, Zdravstveni centar Vranje preduzima dodatne mere gde će se upravo govoriti o velikom značajau vakcinacije stanovništva protiv korona visrusa. Cilj je da se svima omogući isti pristup kvalitetnim zdravstvenim uslugama, što je urađeno i da se na stručan način dodatno informiše šira javnost.

FOTO: ZC FOTO: ZC

Veća je verovatnoća da će se na taj način ublažiti sve negativne posledice pandemije, a kao rezultat mera sprovedenih za suzbijanje pandemije uslediće povratak na raniji način života.

- Jedno od osnovnih ljudskih prava je pravo na zdravlje.

Ljudi treba da imaju dovoljno informacija o zdravlju i o potrebnim uslugama da bi na odgovarajući način vodili računa o svom zdravlju i zdravlju svojih porodica.


Lekari, medicinske sestre, stručnjaci iz oblasti medicine su jedini pravi i relevantni sagovornici u tom smislu 
- ističe direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić govoreći o kampanji i aktivnostima kojima će ove godine biti obeležen Svetski dan zdravlja u Vranju i dodaje:

- To je posebno važno danas kada vodimo odlučujuću bitku u godinu dana dugom ratu protiv korone.

Vakcinacija je naše jedino i najubojitije oružje u ovom ratu. Apelujem na građane da slušaju isključivo stručne ljude koji znaju o čemu govore.

Mi već imamo iskustva. Vakcina je višestruko korisna i ima najpre ulogu da zaštiti i spreči zaražavanje kao i da omogući da potpuno vakcinisani pacijenti imaju blaže kliničke slike ukoliko se zaraze.


Cilj nam da je da se što pre vratimo životu na kakav smo navikli ali i da pokažemo odgovornost prema našoj deci i odgovornost prema budućnosti naše zemlje
- istakla je dr Ljiljana Antić.

Danas je u Sportskoj hali u Vranju bilo i nekoliko državljana Severne Republike Makedonije zainteresovanih za vakcinaciju, koji su upućivani da se o eventualnoj vakcinaciji u Republici Srbiji informišu u svojoj matičnoj zemlji gde će na precizan način dobiti sve potrebne informacije.

Trajković Slavoljub, koji je danas primio prvu dozu kineske vakcine Sinofarm oseća se dobro nakon vakcinacije.

- Dobro sam. Osećam se super. Za vakcinu sam se prijavio putem portala eUprava i posle nekoliko dana, juče sam dobio poruku da danas dođem da se vakcinišem.

Imao sam zdravstvenih problema, čekao sam i po preporuci lekara i
kada je doktor rekao da mogu odmah sam se prijavio za vakcinu
  - rekao je danas Slavoljub u Spotrskoj hali u Vranju.

Imunizacija stanovništva protiv Kovida 19 obavlja svih sedam dana u nedelji od 8 do 20 časova.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: