ZC Vranje dobio novi DIGITALNI RENTGEN APARAT

Lokalne vesti - Četvrtak 29.07.2021 - 14:05

Zdravstveni centar (ZC) Vranje dobio je još jedan novi digitalni rentgen aprat domaćeg proizvođača "Visaris Vision V", vrednosti oko 60 hiljada evra, saopšteno je danas.

Brži i manje zrači FOTO: ZC Vranje Brži i manje zrači FOTO: ZC Vranje
Aparat je obezbedio Republički fond za zdravstveno osiguranje i njime će biti omogućena bolja evaluaciju pacijenata za sve radiološke pretrage, rekao je načelnik Službe za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku, dr Nebojša Milosavljević.
 
- U pitanju je savremeniji aparat od ovog koji već imamo, sa kojim smo u Kovid ambulanti do sada uradili 38.807 pregleda
 
Sa novim aparatom dobijamo na brzini kod pregleda, pregledi su sa manjom dozom zračenja i sa većim komforom kako za pacijente tako i za rentgen tehničare - kazao je dr Milosavljević.
 
Aparat će privremeno biti smešten u Kovid ambulantu ATD-a do završetka radova na rekonstrukciji Bolnice, a potom će biti premešten u renovirane prostorije Službe za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku.
 
Služba za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku, sa novim aparatom, trenutno raspolaže sa četiri digitalna aparata novije generacije i očekuju najsavremeniji digitalni aprat sa skopijom
 
Po završetku rekonstrukcije Bolnice radiologija će imati dva skenera.
 
S obzirom na broj pacijenata iz Pčinjskog okruga i Kosovskog Pomoravlja koji se leče u ZC Vranje, magnetna rezonanca će upotpuniti dijagnostiku u Službi za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku, koja od početka proglašenja pandemije pralaleno radi u Kovid i ne-Kovid sistemu, rekla je direktorka ove ustanove dr Ljiljana Antić.  
 
- Ojačani su mladim kadrom, osposobljeni su za sve dijagnostičke metode tako i za magnetnu rezonancu koju očekujemo.
 
Zahvaljujući saradnji koju smo potpisali sa Kliničkim centrom Niš, tri pacijenta nedeljno šaljemo na dijagnostiku magnetnom rezonancom u niški Klinički centar.  
 
Rekonstrukcijom Bolnice, Služba za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku dobija prostor i magnetnu rezonacu po najsavremenijim standardima - ocenila je direktorka ZC Vranje dr Ljiljana Antić.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: