ZC Vranje dobio POKRETNU BOLNICU od Vlade SAD

Lokalne vesti - Ponedeljak 14.06.2021 - 14:15

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri uručio je ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru šest ambulantnih vozila, namenjenih zdravstvenim ustanovama širom Srbije, kako bi mogle efikasnije da odgovore na pandemiju i spremnije dočekaju krize u budućnosti.

Direktorka ZC Vranje dr Ljiljana Antić dobila ključeve vozila FOTO: ZC Vranje Direktorka ZC Vranje dr Ljiljana Antić dobila ključeve vozila FOTO: ZC Vranje
Ambulantna vozila, opremljena savremenim aparatima, deo su donacije od 11 vozila, koje je obezbedila USAID za zdravstvene ustanove, a koristiće ih Opšta bolnica Jagodina, domovi zdravlja Bogatić, Kraljevo, Vranje i Svrljig i Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti Sokobanja.
 
Zlatibor Lončar je istakao da je danas važan dan za srpsko zdravstvo i sve koji rade u njemu i zahvalio ambasadoru SAD i UNDP-u.
 
- Ostvaruje se zajednički projekat SAD i UNDP-a vredan milion dolara za zdravstveni sistem Srbije, čiji je jedan deo i ovih šest vozila, a još pet vozila trebalo bi da stigne - rekao je Lončar.
 
Dodao je da se sve promenilo i da ništa više neće biti isto kao pre koronavirusa, krize koja se, kaže, možda i desila kako bismo svi shvatili da ćemo morati da budemo jedinstveni i da delujemo zajedno, jer samo tako možemo da se izborimo sa izazovima.
 
Kako je rekao, te "pokretne bolnice" biće važne u manjim sredinama, posebno u onima sa velikom razruđenošću, gde treba mnogo vremena da se dođe do pacijante, da mu se ukaže pomoć.
 
Ambasador SAD Entoni Godfri istakao je da su SAD tokom pandemije prikupile više od 4,7 miliona dolara dodatne pomoći Srbiji u borbi protiv kovida.
 
- Bili smo partneri SZO u nabavci medicinske opreme, opreme za testiranje, trijažnih kontejnera za kovid bolnce u Srbiji i sve smo to radili u tesnoj saradnji sa Vladom Srbije - rekao je Godfri.
 
Naveo je da visoko ceni pomoć koju su na početku pandemije SAD ponudili srpski lideri.
 
- Hvala Vladi Srbije što je zajedno sa 'Er Srbijom' pomogla da se ljudi vrate u Ameriku, kao i za vakcinaciju za pripadnike diplomatske zajednice - rekao je Godfri.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: