ZC Vranje: Treća doza vakcine i za građane Severne Makedonije

Lokalne vesti - Petak 19.11.2021 - 10:21

Odobreno je davanje treće, buster doze vakcine, građanima Republike severne Makedonije počev od 18. novembra ove godine, saopštio je Zdravstveni centar (ZC) Vranje.

FOTO: OK Radio FOTO: OK Radio
U saopštenju se ističe da je primarno da se masovna imunizacija naših građana odvija neometano. 
 
Vakcinacija će se obavljati uz poštovanje važeći epidemioloških mera protiv Kovida-19, dodaju iz ZC Vranje.
 
- Takođe, podsećamo da svi građani zainteresovani za primanje vakcine "Moderna" mogu da se jave na glavnom vakcinalnom punktu Zdravstvenog centra Vranje, kako bi bili evidentirani ( ime, prezime, kontakt i da li je u pitanju prva ili treća doza )
 
Svi oni će naknadno  biti obaveštene o primanju vakcine, u skladu sa važećim pravilima za vakcinicaju vakcinom "Moderna".
 
Inače, buster doza vakcine protiv kovida-19 primenjuje se kod svih osoba kod kojih je završena primovakcinacija i to:
 
1. nakon najmanje pet meseci od davanja druge doze, kod osoba koje su prethodno primile dve doze mRNK (Pfizer-BioNTech) ili vektorske vakcine (Gam-Kovid-Vak, Astra Zeneka);
 
2. nakon najmanje četiri meseca od davanja druge doze, kod osoba koje su prethodno primile dve doze inaktivisane vakcine (SARS-CoV2 (Vero Cell) Inactivated-Sinopharm);
 
3. nakon najmanje pet meseci od davanja dodatne, treće doze, kod osoba sa primarnim i sekundarnim imunoinsuficijencijama (osobe koje su nakon najmanje 28 dana od druge doze doze primile mRNK vakcinu, kao dodatnu, treću dozu).
 
Ostavlja se mogućnost da osoba koja se vakciniše izabere vrstu vakcine koja će biti primljena kao buster doza.
 
Ukoliko se Gam-KOVID-Vak vakcina primenjuje kao buster doza, u tom slučaju daje se prva komponenta navedene vakcine.
 
Podsećamo, glavni vakcinalni punkt je 1. novembra preseljen iz Sportske hale u prostorije Galerije Narodnog muzeja u zgradi Novog doma kulture, u Ulici 29. novembra.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: