ZC Vranje: Uručene SPECIJALIZACIJE

Lokalne vesti - Četvrtak 17.10.2019 - 21:25

Dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra Vranje uručila je 15 specijalizacija i jednu subspecijalizaciju lekarima ove ustanove.

Sa svečanosti FOTO: ZC Vranje Sa svečanosti FOTO: ZC Vranje
Ministarstvo zdravlja je odobrilo po četiri specijalizacije za hirurgiju i urologiju, po jednu za ginekologiju, anesteziju, psihijatriju i internu medicinu i dve za neurologiju
 
Direktorka je istakla da je ovo veliki dobitak za ceo Pčinjski okrug, jug Srbije, kao i za Kosovsko Pomoravlje, s obzirom na činjenicu da za pet godina oko 60 odsto lekara specijalista odlazi u penziju
 
Veći broj lekara je za usavršavanje izabralo Klinički centar u Nišu gde će specijalizirati, a neki će ostati u ZC Vranje gde će ih obučavati mentori.
 
- Novi Hirurški blok i rekonstrukcija stare Bolnice ne bi mogli da funkcionišu bez specijalista koji bi radili u njima. 
 
Nadam se da će doktori kojima su dodeljene specijalizacije opravdati naše poverenje, kako Zdravstvenog centra u Vranju tako i Ministarstva zdravlja.  
 
Država je na ovaj način još jednom dokazala da vodi računa o jugu Srbije - rekla je dr Ljiljana Antić.
 
Imamo najave da će se na mestima sa kojih lekari odu na specijalizacije zaposliti novi na određeno vreme, dodala je direktorka. 
 
U planu je dodeljivanje novih specijalizacija u narednom periodu jer su ZC Vranje potrebni ginekolozi, internisti, radiolozi, hirurzi, ortopedi, navela je dr Antić.
 
U Zdravstvenom centru Vranje radi 262 lekara, od kojih je 58 lekara opšte prakse, a ostalo su specijalisti
 
 
Ovaj tekst proizveden je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru projekta "Ostati ili otici - Mladi i migracije sa juga Srbije". Sadržaj ovog teksta i stavovi izreceni u njemu su iskljucivo odgovornost OK Radija i ni na koji nacin ne izražavju stavove i mišljenja Ministarstva.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Kurta
18.10.2019. , 02:12
Ma kakvi specijalisti, sve vojnici partije . Evo i pored poništenog predhodnog konkursa ponovo je načelnica Ivana kao najmlađi doktor koji je nedavno dobio i rešenje za stalno dobila i specijalizaciju. Živi u stanu u koji se njen suprug načelnik PU Vranje nezakonito uselio, voze se službenim vozilom pa što se nebi častili i specijalizacijom. Kad te oče, oče te !!!