Željko Dimitrov IGRAČ KOLA Super lige

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.05.2019 - 09:38

Golgeter Dinama iz Vranja Željko Dimitrov proglašen je za najboljeg igrača 37. kola Super lige Srbije, zahvaljujući golu koji je njegov tim odveo u baraž.

Gol Dimitrova koji je Dinamo odveo u baraž FOTO: YouTube/Super liga - printscreen Gol Dimitrova koji je Dinamo odveo u baraž FOTO: YouTube/Super liga - printscreen
Dimitrov je postigao odlučujući gol u 72. minutu susreta između Dinama i OFK Bačke, gol koji je Palančane poslao u Prvu ligu Srbije, a Vranjancima dao realne nade u opstanak u elitnom fudbalskom društvu.
 
- On je tokom čitavog susreta bio pretnja golu domaćina, najčešće iz brzih kontranapada kada je dobro pratio akcije svojih saigrača, a u ključnom momentu jednu od takvih prilika pretvorio je u pogodak
 
Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola – navodi se u obrazloženju zvaničnika Super lige.
 
Od starta ovog susreta vodila se ravnopravna borba, jer su oba tima ušla u meč sa namerom da što pre stignu do vođstva, a povoljne šanse su se mogle videti na obe strane. 
 
Ipak, neprecizni šutevi u završnoj fazi napada doveli su do toga da se na odmor ode bez postignutog pogotka
 
Ništa drugačije nije bilo i na startu drugog poluvemena, a preloman momenat bila je akcija Dinama u 72.minutu susreta. 
 
Nikola Stevanović je sa svoje polovine terena poslao loptu napred ka brzonogom Željku Dimitrovu koji je uspeo da pretrči dvojicu čuvara i prevari golmana domaćeg tima Bojana Zogovića
 
Do kraja susreta oba tima su imala po jednu stopostotnu šansu, a mreže su ipak ostale mirne
 
Gosti su tako sva tri boda odneli u Vranje i osvajanjem 14. mesta zakazali dvomeč sa ekipom Inđije u baražu za popunu Super lige Srbije.
 
Željko Dimitrov (25) je rođen u Pirotu, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u fudbalskom klubu Radnički iz Pirota. 
 
Tokom karijere je nastupao i za Radnik, beogradski Hajduk, OFK Beograd, Kolubaru i islandski  KF Fjardabyggdar.
 
Tokom aktuelne sezone za ekipu Dinama je zabeležio 35 nastupa i postigao 12 pogodaka.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Sose
20.05.2019. , 10:38
To li beše onaj igrac što ga Recko najviše šljiva i napada