ŽETICA slavi 20 godina karijere: Monodrama za JUBILEJ

Lokalne vesti - Utorak 26.03.2019 - 11:18

Žetica Dejanović, glumica Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, proslaviće 20 godina profesionalne karijere premijerom monodrame „Moji ljubavni jadi“.

Ivan Tomašević (prvi s leva), deo herojskog jubileja Žetice Dejanović FOTO: D. Ristić Ivan Tomašević (prvi s leva), deo herojskog jubileja Žetice Dejanović FOTO: D. Ristić
Komad je, prema knjizi priča „Beleške jednog neženje“ Aleksandra Stojadinovića, adaptirao i na scenu postavio glumac i reditelj Šabačkog pozorišta, Ivan Tomašević.
 
„Moji ljubavni jadi“ je druga monodrama Žetice Dejanović, a prvu je izvela odmah nakon diplomiranja 1999. godine, tako da se ovaj format nametnuo kao zgodan način da se obeleži jubilej
 
Govoreći o 20 godina profesionalnog bavljenja glumom, Žetica navodi da je na početku karijere mislila da će joj sa vremenom biti sve lakše, ali se ispostavilo upravo suprotno.
 
- Sa iskustvom dolazi i veća odgovornost da svaka nova predstava bude bolja i drugačija od prethodnih, ali je veći izazov baviti se novim stvarima – kaže glumica.
 
Ivan Tomašević kao reditelj, njen je izbor jer, kako kaže, sličnog je senzibiliteta kao i reditelj njene prve monodrame, Boško Dimitrijević.
 
- Nadam se da smo uradili dobar posao i napravili predstavu koju će ljudi voleti da gledaju, da se smeju i plaču, ali i da se zamisle nad nečijim sudbinama.
 
Kroz priču se prepliću i neke stvari koje su aktuelne u ovom trenutku, ali ne bih želela da sve otkrivam pre premijere – navodi Žetica. 
 
Literarni predložak predstave, knjiga „Beleške jednog neženje“ sadrži 38 priča, od kojih je nekoliko završila u tekstu.
 
- Priče su opšte, nema „muškog“ pogleda na realnost, tako da nije bilo teško transponovati ih u ispovest devojke koja godinama bezuspešno traži muža, dok joj se prijateljica udaje već četiri puta i to svaki put srećno – otkriva Žetica Dejanović.
 
Reditelj Ivan Tomašević je kazao da mu je drago da radi u Vranju i bude deo, kako je rekao „herojskog jubileja“, jer 20 godina u ovom poslu nije mala stvar.
 
- Priča o životu jedne malo starije devojke, kakvih je kod nas mnogo, zgodna je za podsmeh ili viceve, ali kada se zaviri malo dublje u živote takvih osoba, možemo da pustimo i koju suzu nad njihovom sudbinom.
 
Naša ideja je bila da publika sa podsmehom prati priču,a li to je neki gorak osmeh, a moguće je da na kraju kane i koja suza – kaže Tomašević.
 
Autor knjige, Aleksandar Stojadinović je svoj tekstualni predložak vranjskom pozorištu ustupio bez nadoknade i izrazio zadovoljstvo što će se priče iz knjige naći na pozorišnoj sceni.
 
Komad „Moji ljubavni jadi“ peta je premijera vranjskog pozorišta, a druga u ovoj kalendarskoj godini.
 
Premijera je zakazana za sredu, 27. mart u sali Doma vojske, sa početkom u 21 čas.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: