ŽIVKOVIĆ pobednik prvog vranjskog MARATONA

Lokalne vesti - Nedelja 04.06.2017 - 13:07

Vranje - Nenad Živković iz Kruševca pobednik je prvog vranjskog maratona, koji je u nedelju održan u centru grada.

Živković slavi pobedu u Vranju FOTO OK Radio Živković slavi pobedu u Vranju FOTO OK Radio

Živković, član Atletsko-rekreativnog kluba “Maratonac” i reprezentativac Srbije, savladao je stazu od 42 kilometra i 195 metara za dva sata i 54 minuta.

- Vreme je bilo teško i sparno, bilo je oko 30 stepeni, a i staza je nezgodna, valovita i sa usponima.

Zbog toga sam morao da taktiziram i trčao koliko je bilo potrebno da bih stigao prvi.

Zbog teških uslova sam prezadovoljan rezultatom, a istakao bih i odličnu organizaciju celog događaja
– rekao je Živković.

Pobednik polumaratonske trke u dužini od 21,1 kilometara je Aleksandar Adžić iz Beograda.

Istovremeno je organizovana i trka zadovoljstva za sve rekreativce u dužini od tri kilometra.

Na prvom vranjskom maratonu su nastupili i roleraši Ski kluba „Besna kobila“,  koji su odvozili jedan maratonski klub u dužini od sedam kilometara.

Maratonska staza je bila kružna, u samom gradskom jezgru, a koncipirana je tako da sadrži veliki broj gradskih znamenitosti, kao što su zgrada muzeja, spomenik „Čika Mita“, stari Amam i spomenik Bakiji Bakiću.

Na prvom vranjskom polumaratonu i maratonu učestvovalo je 360 takmičara, kaže za OK Radio gradski većnik i član AK „Vranjski maratonci“ Ivan Stanković.

- Imali smo po jedan autobus iz Beograda i Novog Sada i oko 90 gostiju iz Makedonije, naših sugrađana je bilo oko 60, što zajedno sa rolerašima i rekreativcima daje broj od preko 500 učesnika.

Takmičari se uglavnom žale na vremenske uslove i na stazu zbog uspona, ali generalno izražavaju zadovoljstvo uslovima i organizacijom događaja, što je nama i najvažnije
– rekao je Stanković.

Ceo nedeljni događaj u Vranju je imao humanitarni karakter, jer je sav prihod, koji iznosi oko 3.500 evra, namenjen za lečenje dvoje naših sugrađana, Marka Zlatanovića i Miljane Ristić Stanković.

- Sve nas je posebno oduševio potez Marka Zlatanovića, koji se odrekao polovine sredstava u korist Miljane Ristić Stanković – istakao je Stanković, dodajući da će se organizatori potruditi da vranjski polumaraton i maraton postane tradicionalan.

Organizatori čitavog događaja su Turistička organizacija Vranja i Atletski klub „Vranjski maratonci“, uz pokroviteljstvo grada Vranja.

 

    

    

    

 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: